Buntić: Drago mi je zbog onih koji nisu vjerovali u nas

HRVATSKA je odigrala najbolju partiju na turniru i pobjedom protiv Danaca izborila polufinale Europskog prvenstva. Lino Červar se odmah nakon pobjede osvrnuo na ono što ga je mučilo protekla dva dana.

"Hvala igračima, svi se heroji. Ponosan sam na to što sam Lino Červar i što sam rođen na selu. Kad bi ovi iz Styrije i EPH radili s ovoliko strasti onda bi nam svima bilo bolje", rekao je Červar.

Červar je najmlađu momčad na EP uspio odvesti među četiri najbolje.

"Uspjeli smo zahvaljujući dečkima koji nisu odustali i to ih čini velikim. Uvijek su uzdignuta nosa i taj nas entuzijazam nosi naprijed. Morali smo pomladiti momčad, nije to lako, ali je to dobitna kombinacija. S ovakvom momčadi možemo do zlata u Londonu."

Mirko Alilović je danas briljirao na golu.

"Sve je prošlo odlično, odigrali smo dobro od početka do kraja. U obrani smo bili odlični, od prve utakmice dajemo sve od sebe. Svaki igrač je zaslužio nagradu za najboljeg igrača. Hrvatska je jedna od vodećih reprezentacija i svatko nas treba respektirati. Dobro smo igrali, treba se sad odmoriti i izboriti finale", kaže Alilović.

U polufinalu igramo protiv Poljaka.

"Poljake dobro poznajemo, bit će teško. Opasni su, brzi, imaju jake šuteve, dobili su Nijemce i Španjolce i moramo ih ozbiljno shvatiti", kaže Alilović.

Uz Alilovića, heroj je i Denis Buntić koji je zabio osam komada.

"Zaslužili smo pobjedu, drago mi je zbog onih koji nisu vjerovali u nas. Pokazali smo im da znamo i da su u krivu", rekao je Buntić.

Domagoj Duvnjak je pohvalio sjajne navijače.

"Hvala svim dečkima na bori i navijačima koji su nas podržali. Sutra je dan odmora pa se moramo dobro spremiti za polufinale", rekao je Duvnjak.

Danci su nam danas zatvorili krila, ali to nije pomoglo.

"Igrali smo dobro, zaslužili smo ovo", misli Ivan Čupić.

Drago Vukić je bio kratak.

"Hvala Bogu, hvala svim momcima, zaslužili smo ovo drago", izjavio je Drago Vukić.

Trener vratara Vlado Šola je bio presretan.

"Od deset puta, devet puta ćemo igrati u završnici velikih turnira. Nitko dosad to nije ostvario, samo hrvatska rukometna reprezentacija. U pripremama smo imali mnogo problema, ozljeda i neigranje igrača, no Lino je uspio sve posložiti. Balića već dugo ovako nisam vidio ovako dobrog. Alilović je imao loših trenutaka na turniru, no danas je bio fantastičan. Buntić je isto bio odličan, ma svi igrači su odigrali sjajno", rekao je Šola.

I Slavko Goluža je pohvalio obranu i Alilovića.

"Bravo dečki, svaka im čast. utakmica je bila teška, ali smo u pravom trenutku odigrali najbolje što možemo, posebno Mirko. Iznenadili smo ih s obranom s 5-1 pa 6-0", rekao je Goluža.

Pročitajte više