Buonanotte spreman za igru niti četiri mjeseca nakon teške nesreće



NITI četiri mjeseca nisu prošla od tragične prometne nesreće koju je skrivio 160 centimetara visoki vezni nogometaš River Platea, 22-godišnji Diego Buonanotte.

Argentinski olimpijski reprezentativac iz Pekinga sletio je na Štefanje s ceste za velikog nevremena, udario automobilom u drvo te time posredno usmrtio preostalu trojicu suvozača, redom prijatelje iz djetinjstva. Nesreća se dogodila u Santa Feu, pokrajini u kojoj je omaleni veznjak rođen. Sam je prošao s teškim ozljedama kostiju gornjeg dijela tijela i pluća te je jedva preživio.

Trener buenosaireškog sastava Angel Cappa uvrstio ga je u kadar za subotnji dvoboj 15. kola Clausure protiv vodećeg Godoy Cruza. Utakmica se igra na Riverovu Monumentalu.

"Osjećam se sretnim što ću ponovno zaigrati i zaokupiti koncentraciju natjecateljskim nogometom. Trener me pitao osjećam li se spremnim. Složio sam se. Počet ću utakmicu na klupi", rekao je nogometaš koji je tek nakon što se u potpunosti oporavio saznao da su njegovi prijatelji preminuli od posljedica nesreće.

Bez Buonanottea momčad Rivera igra jednu od svojih najlošijih sezona u povijesti, na razini one otprije godinu dana, kada su natjecanje u Clausuri igrači slavnog kluba završili na posljednjem mjestu ljestvice 20 klubova. Sada su, pet kola prije kraja, na 14 bodova iz 14 utakmica i drže 18. mjesto ljestvice. Bez pobjede su već pet kola. Od toga su četiri puta izgubili.

Pročitajte više