"Bura" nakon sastanka Upravnog odbora Hajduka

NISMO ni očekivali da će poraz Hajduka u Koprivnici proći "lišo" na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora. Katalinić je prvo zahtijevao "odstrel" šestorice igrača, da bi zatim direktor Grgić odbio trenerove zahtjeve.

Ivan Katalinić uporno svaljuje krivicu na igrače. Po njegovoj logici, da bi igrali mladi i perspektivni igrači, oni na kojima Hajduk treba graditi budućnost, prvo treba udaljiti one stare i islužene ili nedovoljno kvalitetne za bijeli dres. To su po Kati Turković, Rukavina, Balić, Đolonga, Pralija i Dragičević. Čak je Katralinić potjerao Turkovića s jučerašnjeg treninga.

Trener "bijelih" je na svoj način komentirao sastanak UO-a. Rekao je da ne traži trenutni otkaz šestorici, ali traži pronalaženje mjesta za mlađe, te je dodao kako nema što tražiti u Hajduku ako mora trenirati stare igrače koji nje mogu pratiti ritam treninga. "Sve ostalo bila bi improvizacija bez rezultata." – zaključio je Katalinić.

Katalinić je tim izjavama, ustvari, indirektno ponudio svoj mandat na raspolaganje. Ili po mome ili nikako, smatra Kate.

Direktor Branko Grgić ne želi udovoljiti trenerovim zahtjevima jer smatra da bez spomenute šestorice Hajduk neće imati dovoljan broj igrača za nastavak sezone. Grgić će danas u 11 sati održati zatvoren sastanak s igračima, bez prisustva trenera, da vidi imaju li možda igrači što reći kontra trenera. Nakon svega se dade zaključiti da se Kati konačno trese klupa. Navodno je kontaktiran Branko Karačić, no on je odbio ponudu jer se nedavno ugovorom vezao za Slaven Belupo.

Grgić i članovi Uprave čvrstio sjede u svojim foteljama. Uostalom, njima je Skupština prije dva mjeseca, nakon osvojenog naslova, dala "zeleno svjetlo" za daljnji rad.

Idućeg ponedjeljka na Poljud stižu vlasnici Hajduka, Grad i Županija, odnosno gradonačelnik Buličić i župan Peronja. Traži se pojas za spašavanje (čitaj: lova). Čini se da u trokutu Hajduk-Grad-Županija nema nesuglasica i da sve strane žele iznaći najbolje rješenje za "majstora s mora".

Ispadanjem od Iraca, klupska blagajna je nenadano ostala prazna, pa bi vlasnici mogli financijskom injekcijom omogućiti dovođenje nekih pojačanja. To bi mogli biti Zagrebaši Ješe i Lovrek. Treba i Vejića nagovoriti da odbije izdašnu ponudu Zdravka Mamića, nakon što je transfer u Rusiju propao. Jedini igrač koji je trenutno u kombinacijama za prodaju jest Mato Neretljak. On se zaputio u Njemačku na pregovore s Herthom i HSV-om. Posljednje neslužbene informacije kazuju da od toga neće biti ništa.

Matko Rak

Pročitajte više