HNL

Burić: Golubovi su sletjeli na našu polovicu jer Inter nije dolazio na nju

Foto: Milan Sabić / Pixsell

ŠESTU pobjedu ove sezone, a petu na Poljudu, ostvario je Hajduk nad Interom iz Zaprešića rezultatom 3:1 u devetom kolu Prve HNL. Klub s Poljuda trenutačno drži prvo mjesto na ljestvici s tri boda i utakmicom više od Dinama. 

>>> HAJDUK - INTER 3:1 Lider Hajduk pobjegao Dinamu na tri boda

>>> Hajduku dosuđen sumnjiv penal, igrači Intera u nevjerici

>>> Trener Intera: Ni nakon 15 gledanja ne vidim penal, tako je i Dinamo oštećen

>>> VIDEO Torcida koreografijom proslavila 40 godina Poljuda

Vodio je Hajduk protiv Intera 2:0 golovima Caktaša i Jurića, potom je smanjio Serderov, a konačnu pobjedu potvrdio je Jairo. 

"Gledali smo tešku utakmicu. Protivnik se postavio tako da je bilo teško probijati. Mi smo imali bezbroj šansi. Vidjeli smo jednu momčad koja je imala veliku želju za pobjedom i mi smo je ostvarili, zato momcima sve čestitke, idemo dalje", započeo je trener Burić.

Burić: Golubovi su sletjeli na našu polovicu jer Inter nije dolazio na nju

Inter je zadnji u HNL-u, ali to nije zavaralo Hajduk.

"Ovo su najteže utakmice jer su velika očekivanja. Vidjeli smo da su u prvom poluvremenu sletjeli golubovi na našu polovicu jer praktički gosti nisu ni dolazili na nju. Bilo je baš lijepo za gledati kako smo dominirali. Sutra će momci dobiti slobodan dan da se odmore za pakleni tjedan. Kako stvari stoje, više viđaju mene nego svoje žene. Najvažnije da se momci regeneriraju i dođu sebi. Meni se dosta toga svidjelo danas. Zaspali smo u jednom momentu nakon vodstva od 2:0 i primili taj jedan gol. Međutim, momci su odradili kako treba", jasan je strateg Hajduka.

Njegova ekipa je povela 2:0 početkom drugog dijela, a onda je odmah primila gol od Serderova.

"Koncentracija u tom momentu možda nije bila toliko na nivou. Ne treba daleko u povijest otići da se sjetimo primjera. Na Europskom prvenstvu u Austriji možemo se sjetiti utakmice s Turskom. Takve stvari treba korigirati. Njihov golman je obranio nekoliko šansi."

"Naši planovi su tjedni, nećemo ići predaleko"

Hajduk je prvi, ali Burić spušta loptu na zemlju.

"Sad dolaze dvije utakmice koje su jako bitne. Znate da je svaka iduće bitna ili, kako je jedan naš veteran rekao, svaka mala gura naprid. Mi imamo tu našu devizu i nismo gledali puno daleko naprijed. Ako budemo ovako gurali, onda ćemo imati momčad koja je u stanju odigrati kvalitetno i dobro. Naši planovi su tjedni, nećemo ići predaleko. Danas ste vidjeli momčad koja je tehnički odigrala dobro i težila dodavanjima i kombinacijama."

Hamza je dobio žuti karton, a potom ga je Burić ostavio u svlačionici i uveo Jurića, koji je u 47. minuti odmah zabio za 2:0.

"Nije dobro ušao u utakmicu danas. Falio je nekoliko pasova, dobio je žuti karton i mogao je dobiti drugi. Na klupi imamo puno opcija i to je naša budućnost i perspektiva. Oni se svojim radom podižu", pojasnio je Burić, pa prokomentirao izmjenu Jradi - Teklić.

"Jradi je bio umoran i stvarno se satrao danas. Rekao sam im da idemo preko granica danas i da nije sramota javiti kad ne mogu više."

"Teren? Tako je, kako je"

Potom je Burić prokomentirao atmosferu na Poljudu, ali i teren.

"Cijeli stadion je danas htio da pobijedimo i damo gol. To je normalno. Mi smo Hajduk i od nas se uvijek očekuje to s tribina. Uvijek moramo napredovati. Teren? Bilo je jako teško, pogotovo momčadi koja teži igri. Šteta, ali tako je, kako je. Mi smo radili na tome."

Sada splitsku momčad čeka utakmica šesnaestine finala hrvatskog kupa kod Mladost Petrinje 25. rujna.

"Oni su igrali danas i skaut je išao analizirati utakmicu. Što se tiče momčadi, moramo vidjeti kakvo je stanje i koji igrači mogu ići na put."

Pročitajte više