Burley: Pokazali smo karakter i odanost

ŠKOTSKI izbornik George Burley zvučao je optimistično nakon premijernog remija na Hampden parku. Partner je Burleyu u uspješnom debiju bila dijelom i naša obrana, ali škotski izbornik bio je pun hvale za Bilićevu ekipu.

"Hrvatska je među najboljima u Europi i trebalo je naporno raditi. Upravo smo to i učinili", rekao je Burley nakon utakmice.

"Večeras smo puno toga naučili o individualcima, kao i o funkcioniranju momčad u cjelini. Svaka utakmica je nova prilika za učenje, da možemo slobodo izazvati najbolje europske momčadi. Pripremamo se za kvalifikacije za SP 2010., nakon Hrvatske čeka nas prijateljska utakmica s Češkom u svibnju, dakle prilika da još više naučimo, kao momčad."

"Hrvati su večeras dobro otvorili su susret, zabili pogodak, ali mi smo uspjeli ostati u igri. Vratili smo se u potpunosti. Pokazali smo karakter i, sve u svemu, jako sam zadovoljan našom izvedbom i ponašanjem. Odanost reprezentaciji bila je odlika ove škotske ekipe još u vrijeme Smitha i McLeisha i to je nešto što moramo sačuvati i nadograđivati", dodao je ponosni Burley.

Hrvatska je poslužila kao idealna proba za Burleyja, jer odigrati remi protiv engleskih krvnika uvijek je posebno sladak dar za Škote. No, glazgovski je test svakako poslužio i Slavenu Bilić, koji je dobio neke od odgovora  koje je tražio, što dakako ne znači da je odgovorima nužno bio zadovoljan.

Nakon susreta Bilić je također govorio u kamere SkySportsa;

"Bio je ovo odličan test za nas, upravo onakav kakav smo željeli. Nije nam bio cilj odigrati utakmicu samo da je odigramo i to je bio jedan od razloga što sam odabrao Škotsku. Utakmica je bila prava natjecateljska, kao da smo igrali za bodove", kazao je naš izbornik.

Bilić je uljudno uzvratio kolegi Burleyu na pohvalama:

"Škotski nogomet, klupski i reprezentativni, mnogo je bolji nego prijašnjih godina. Ne trebaju se ničega bojati, u kvalifikacijama se vidjelo da imaju budućnost. Uvijek je teško gostovati na Hampdenu. Imamo dobru momčad, ali nije nam bilo nimalo lako. Zato što dobru momčad ima i Škotska", dodao je.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više