Butina naslov najboljeg igrača belgijske lige proslavio zamotan u hrvatsku zastavu

NAKON osvojenog boda u utakmici protiv Anderlechta, Club Brugge je, iako su ostala još dva kola do kraja, osvojio naslov prvaka. Butina je pobjedu proslavio zamotan u hrvatsku zastavu, a u isto vrijeme je dobio još jedno priznanje.

"Ja sam vjerovao da mi to možemo napraviti. Bila je to posebna utakmica, puna emocija" – izjavio je Butina za www.clubbrugge.be. Predsjednik Anderlechta Roger Van den Stock rekao je kako je upravo Butina Bruggeu donio titulu.

Kako saznaje Večernji list iz razgovora s Butinom, on je, po ocjenama novinara i bodovima koje skupljaju igrači tijekom sezone, proglašen najboljim igračem sezone.

"Volio bih produžiti ugovor na još tri ili četiri godine jer doista mi je ovdje prekrasno. No, imam mnogo ponuda, među njima i nekoliko vrlo dobrih. Ne bih govorio o klubovima, ispao bih neozbiljan. Ali kažem, rado bih ostao" – rekao je.

Nakon finala Belgijskog kupa Butina će se priključiti reprezentaciji. Termin u kojem Hrvatska igra protiv Bugara je nezgodan jer su tada svi gotovi s prvenstvom. Ipak, vjeruje da reprezentacija može napraviti dobar rezultat.

"Bugari su neugodniji, puno improviziraju, dok Švedska igra više šablonski. No, bodom bismo izbacili Bugare, to nam mora biti cilj, riješiti se jednog suparnika" – dodao je Butina na kraju.

Pročitajte više