Butina odlazi iz Dinama

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

TOMISLAV BUTINA više neće biti direktor Dinamove omladinske škole. Legendarnom Dinamovom golmanu na toj funkciji ugovor istječe 30. lipnja i, kako je potvrđeno Indexu, novi neće dobiti. Njegov nasljednik definitivno će biti Marko Marić, sin bivšeg Dinamova golmana koji će Butininu funkciju naslijediti po isteku njegova ugovora.

Nova Dinamova uprava, u kojoj je Dario Šimić trenutačno zadužen za sportska pitanja, željela je promjene u načinu rada u omladinskoj školi i ljude s novim idejama kako razvijati mlade igrače i dodatno poboljšati Dinamovu akademiju. U opticaju je bilo nekoliko imena, ali Marić je odabran kao novi šef škole.

Kako doznajemo, nova uprava želi dovesti i Ivicu Banovića na mjesto trenera momčadi juniora. Banović je nogomet igrao u NK Zagrebu, da bi onda čitavu karijeru proveo u Njemačkoj u kojoj je, između ostalih, igrao i za Werder, Nurnberg i Freiburg. Upravo u Freiburgu je trenutačno trener u omladinskoj školi pa će ga biti malo teže dovesti, ali se radi na njegovu dolasku.

Sve to se događa uoči velike proslave novog naslova prvaka koja će biti organizirana u nedjelju na utakmici zadnjega kola prvenstva protiv Gorice. Nakon toga će uprava s trenerom Igorom Bišćanom početi raditi na dovođenju novih igrača.

Pročitajte više