Button proslavio s "We are the champions", Brawn u suzama

ČIM JE prešao ciljnu ravninu na Velikoj nagradi Brazila britanski vozač Formule 1 Jenson Button je svojim mehaničarima i vodstvu momčadi Brawn-Mercedesa zapjevao "We are the champions".

> Video: Jenson Button osigurao naslov

Bila je to prva reakcija čovjeka koji je osigurao svoj prvi naslov svjetskoga prvaka u konkurenciji vozača, a istovremeno je, zajedno s Rubensom Barichellom, Brawnu donio konstruktorsku titulu u premijernoj sezoni u Formuli 1 za ovu momčad.

"Osjećaj je nevjerojatan. Uspio sam se iskupiti nakon posljednjih nekoliko slabijih utrka. Bila je ovo fenomenalna utrka. Ja sam svjetski prvak",  rekao je 29-godišnjeg Button, deseti Britanac sa svjetskim naslovom, nakon izlaska iz bolida.

Button je pobijedio u prvih šest od sedam utrka ove sezone, ali nakon toga je vozio znatno slabije, oprezno čuvajući veliku prednost. Tek se u Monzi uspeo na postolje, svi su mu ostali rezultati bili slabiji. No, posljednju je utrku odvozio u velikom stilu. U Brazilu je krenuo s tek 14. startne pozicije, a završio je na petom mjestu.

"Prije 21 godinu sam prvi put vozio utrku u kartingu. Volim pobjeđivati, ali nikad nisam očekivao da ću postati svjetski prvak u Formuli 1 jer sam mislio da su vozači koji se natječu u Formuli 1 drugačiji od mene. Ali, danas sam uspio", zaključio je svjetski prvak koji je na tronu naslijedio sunarodnjaka Lewisa Hamiltona.

Brawn u suzama

Ništa manje uzbuđen nije bio niti šef njegove momčadi Ross Brawn. Nakon što je postao svjestan da je njegova momčad "uzela sve" u svojoj debitantskoj sezoni, vlasnik momčadi Formule 1 je briznuo u plač.

"Moraju mi se osjećaji sleći. Trebat će mi neko vrijeme. Osjećam se vrlo posebno. Želim reći hvala svima onima koji su naporno radili da se ovo može ostvariti", rekao je vidno uzbuđeni Brawn dodavši:

"Drugi dio sezone nismo bili tako dobri. Auto je izgubio korak s ostalima, no Jenson je ostao snažan u ključnim trenucima. Zaslužio je sve što je dobio."

Pročitajte više