ŠIRI POPIS ZA EURO Nema Lovrena, poziv Striniću, Ćaleti-Caru i šestorici iz Dinama

Foto: Hina, Getty Images / Guliver image 

ANTE ČAČIĆ objavio je popis igrača za početak priprema za Europsko prvenstvo. Iako u Francusku putuju 23 igrača, Čačić je objavio popis od 27 nogometaša. Za konačni popis otpast će četvorica.
 
Zbog klupskih obveza prvi dio priprema propustit će Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Ivan Rakitić. Luka i Mateo s Realom 28. svibnja imaju finale Lige prvaka i priključit će se reprezentaciji 2. lipnja, dok Rakitića, Mandžukića i Srnu očekuju finala nacionalnih kupova i oni će se reprezentaciji priključiti 29. svibnja.
 
Bez Lovrena i Eduarda
 
Nema Dejana Lovrena, koji je nakon posljednjih utakmica u svađi sa Čačićem, a nema ni Eduarda koji se oprostio od reprezentacije i bivšem treneru Lokomotive je poručio da se ne želi vratiti.
 
"Lovren jednog dana kad shvati da se ne može imperativno postavljati prema igračima, izborniku i reprezentaciji onda će vjerojatno naći načina da se približi reprezentaciji", rekao je Čačić i prokomentirao situaciju s Eduardom, o kojem je još u subotu "razmišljao". 
 
"Ja sam s njim razgovarao kad sam prvi put išao u Ukrajinu, još u rujnu prošle godine. On mi je tad rekao da se oprostio od reprezentacije i da o njoj ne razmišlja. Ipak, nisam mogao izbjeći njegove zapažene igre s obzirom da se radi o igraču koji je izuzetno puno dao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Izuzetno me veselilo da je kao nogometaš živ, ali mi na tim pozicijama imamo igrača koji su puno mlađi i iskazali se svojom formom tako da nije bilo potrebe da ga nagovaram."
 
 
 
"Strinić je dobro odigrao prošli Euro i želi biti u reprezentaciji"
 
Konačno je Čačić pozvao i pravog lijevog beka, poziv je dobio Ivan Strinić, a zaradio ga je utakmicom protiv Intera u Milanu. 
 
"Na toj poziciji dosad smo imali dosta problema, izostankom Pivarića ostali smo praktički do kraja limitirani pa sam pokušao protiv Mađarske i Izraela vidjeti kako to možemo pokriti s dešnjacima. Strinić igra u viceprvaku Serie A. Nije previše igrao, ali ono što je odigrao je odigrao dobro. U razgovoru s njim sam 'skužio' da ga veseli poziv u reprezentaciju, da je radio dobro na treninzima. Bio sam na utakmici Inter - Napoli gdje je odigrao 50 minuta, poslije toga smo obavili razgovor i tad sam odlučio da ću ga zvati. Igrač koji je odigrao jako dobro na prošlom Euru i koji želi biti u reprezentaciji."
 
Na popisu je osam nogometaša iz HNL-a: Dinamo ima šestoricu predstavnika (Livaković, Schildenfeld, Antolić, Rog, Ćorić i Pjaca), Hajduk (Kalinić) i Rijeka (Vargić) po jednog.
 
"Ćorić i Rog imaju iza sebe i Ligu prvaka, radi se o igračima za koje vjerujemo da će na njima uskoro počivati hrvatski nogomet i hrvatska reprezentacija. Livaković je pozvan kao mladi vratar, on je branjenjem u nacionalnom prvenstvu skrenuo pozornost na sebe, kao i u dresu mlade reprezentacije."
 
"Euro nije prilika za nikakvu reviju"
 
Otpast će četvorica...
 
"Četvorica ne mogu ići na Euro zbog tehničkih razloga. Vodilo me je to da svlačionica bude čista, u smislu da su nam bistre glave, da igrači shvate da je ovo nagrada, da svojim radom podižu pozitivnu atmosferu i traže svoju šansu. U prednosti su sigurno igrači koji su standardni u svojim europskim klubovima. Europsko prvenstvo nije prilika za nikakvu reviju nego šansa da s najboljim igračima se pokažemo u najboljem svjetlu."
 
Rok za prijavu konačnog popisa je 31. svibnja, a pripremne utakmice Hrvatska igra 27. svibnja s Moldavijom i 4. lipnja sa San Marinom.
 
Čačićev popis za Euro: 
 
Vratari: Subašić, Kalinić, Vargić i Livaković
 
Obrana: Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Schildenfeld, Vrsaljko, Jedvaj i Ćaleta Car
 
Vezni red: Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović, Halilović, Antolić, Rog i Ćorić
 
Napad: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Pjaca i Čop
 
 
 

 

Pročitajte više