Čačić: Fale nam dva boda. Uvjeti su nas limitirali

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO u petak, u 17 sati, na Maksimiru u 21. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Istru. Momčad Ante Čačića je u prva tri kola u nastavku prvenstva upisala samo jednu pobjedu i dva remija, ali je zahvaljujući očajnoj formi Hajduka uspjela povećati prednost ispred Splićana na osam bodova, a još ima i utakmicu manje.

Istra ove sezone igra iznad svih očekivanja. Gonzalo Garcia je Puljane odlično posložio s obzirom na igrački kadar i ne samo da je osigurao ostanak u ligi, nego se bori za četvrto mjesto koje će sljedeće sezone najvjerojatnije voditi u Konferencijsku ligu.

Garcia je dobitak za hrvatsku ligu

"Istra je pokazala zavidnu formu, vrlo je učinkovita. Ima sedam bodova iz tri utakmice i gol razliku 5-1. Taj rad trenera Gonzala Garcije došao je na bodovnu naplatu. Gajio je igru i kombinatoriku, to mu se sada poklopilo. Veseli me jer je trener takvog poimanja nogometa. To je dobit za hrvatsku ligu i Istru", pohvalio je Garciju Ante Čačić uoči utakmice pa nastavio:

"Na nama je da popravimo bodovni učinak, prva tri kola nisu bila prema očekivanju, fale nam barem dva boda. Držim da su uvjeti bili nenogometni i to nas je limitiralo. Imali smo i probleme s izostancima. Vraća nam se Mišić, vidjet ćemo hoće li Ivanušec biti spreman, a Petković bi mogao više igrati".

Šutalo ima kartone

Čačić ne može računati na Josipa Šutala koji neće igrati zbog tri žuta kartona. Rasmusa Lauritsena više nema pa će umjesto Šutala u stoperskom paru s Perićem najvjerojatnije igrati Kevin Theophile-Catherine.

"Istra dolazi rasterećena. Teško je reći da je lakše igrati vani nego kući, ali njima će biti lakše igrati na Maksimiru. Nemaju što izgubiti, samo dobiti. Igranje protiv Dinama je inspiracija za svakog igrača. Oni imaju dobru psihološku pripremu jer nemaju imperativ osim prezentirati svoje kvalitete.

Da su opasni, pokazali su protiv Hajduka. Utakmicu koju su dobili protiv Varaždina, još je teže dobiti. Jer kada dobiješ Hajduk dođe do pražnjenja, no oni su to uspjeli apsolvirati i slaviti. Utakmica će se igrati u dva smjera i to je ono što me veseli. Igrati protiv Dinama je inspiracija za svakog igrača", zaključio je Čačić.

Pročitajte više