SuperSport HNL

Čačić: Kad sam došao u Dinamo, rekao sam da naša liga nije toliko jaka

Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

DINAMO je u trećem kolu SuperSport HNL-a pobijedio Istru 4:1 i tako ostao na prvom mjestu ljestvice. Dinamu je ovo treća pobjeda u tri kola. Golove su zabili Oršić, Boško Šutalo, Emreli i Bočkaj za Dinamo, dok je za Istru zabio Bakrar. Utakmicu je prokomentirao trener Dinama Ante Čačić. 

"Osim što smo osvojili važna tri boda, ovaj su put zaigrali i neki igrači koje dosad nismo vidjeli. Dali smo im prostora za igru, a usput smo neke odmorili tako da zaista moramo biti zadovoljni. Imamo stopostotan učinak u prvenstvu, ovakva pobjeda i razigranost poticajni su za stvaranje dobre atmosfere za sljedeću utakmicu u utorak u gostima u Bugarskoj protiv Ludogoretsa u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka", rekao je nakon utakmice.

Debitirao je i stoper Boško Šutalo te odmah zabio gol. "Polako ga vraćamo jer je ranije imao problema s ozljedom. Dajemo mu 60 minuta, prošloga je tjedna odigrao jedno poluvrijeme u prijateljskoj utakmici za našu drugu momčad. Oporavljen je, dobro se osjeća, dizat će se i bit će poticaj konkurenciji", rekao je trener Dinama.

Ludogorec nam je bio nagazna mina

"Poznajem Ludogorets još od prije 10 godina, kad su nam bili nagazna mina, ali smo ih prošli. U međuvremenu rastu, imaju kontinuitet osvajanja naslova prvaka, prisutni su u skupinama europskih natjecanja, radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi. Međutim, imaju mali peh što su naišli na Dinamo, mislim da ćemo gledati sraz dviju zaista vrlo dobrih momčadi i nadam se da ćemo mi ići dalje", rekao je Čačić.

"Žao mi je zbog takvih rezultata naših klubova"

Novinare je zanimalo kako trener Čačić komentira krah hrvatskih klubova u ovom pretkolu Konferencijske lige i što to govori o hrvatskom prvenstvu. "Kad sam došao u svlačionicu i postao trener Dinama rekao sam igračima da naša liga nije toliko jaka, da smo se mi približili drugima, a ne da su se oni dignuli prema nama. Posljedica je bila neizvjesnost u natjecanju.

Imali smo i pehova, bila je kratka pauza, krenuli smo u prvenstvo s kiksom protiv Slavena Belupa, imali smo malo prostora za rotacije, u tim smo malim mikrociklusima ispustili neke bodove. Žao mi je zbog takvih rezultata naših klubova u pretkolu Konferencijske lige, i za Dinamo bi bilo dobro da podižu koeficijent, da smo bliži ulasku u skupine europskih natjecanja.

Ali, kako je, tako je, nadam se da su i Osijek i Rijeka izvukli pouke. Vjerujem i navijam da Hajduk prođe, to bi bilo sjajno za hrvatski nogomet, a i nama će biti lakše ako neki klub bude igrao u ritmu srijeda-nedjelja."

"Baturina je iznimno talentiran"

Za kraj se osvrnuo na Martina Baturinu, koji je odigrao još jednu dobru utakmicu. "I on je posljedica moje rotacije. Ma, suvišno je govoriti o njemu, dao sam mu broj 10 na leđa i onda znate što mislim. U redu, ne bih ga dizao u nebesa, radi se o iznimno talentiranom igraču, puno radi, skroman je, igra u obje faze, požrtvovan je, nije sebičan, ima naglašeni talent", zaključio je Čačić.

Pročitajte više