Čačić: Nema razloga za paniku

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

DINAMO će u srijedu u 17:30 na Šubićevcu igrati dvoboj protiv Šibenika u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa, a već četiri dana kasnije slijedi prvenstveno gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. O očekivanjima iz tih dviju utakmica govorio je Dinamov trener Ante Čačić.

"Nalazimo se u ritmu koji ne možemo preskočiti, tu su tri utakmice u osam dana. I sve tri su vrlo zahtjevne, od prethodnog dvoboja protiv Gorice, preko Šibenika u Kupu i potom Lokomotive ponovno u prvenstvu. Još od ranije imamo problema s ozljedama zbog kojih su izvan pogona Dino Perić, Bruno Petković i Boško Šutalo, a upitno je hoće li u Šibeniku nastupiti i Luka Ivanušec. Znat ćemo nakon pregleda", rekao je u uvodu i nastavio:

"Što je, tu je, nemamo prvo odricati se našeg cilja i naših ambicija, a to je napad na dvostruku krunu. Slijedi nam utakmica koja vodi do finala Kupa i učinit ćemo sve da tamo budemo. Čeka nas respektabilan domaćin koji nas je, uostalom, nedavno i pobijedio u prvenstvenoj utakmici na svom terenu, a nakon nas je odigrao i dobru utakmicu protiv Osijeka, kao i dobro drugo poluvrijeme protiv Hajduka."

Čačić: Činjenica je da u gostima nismo bili suviše učinkoviti

"Bit će to zaista zahtjevna utakmica, ali naše su ambicije jasne. Igrači su svjesni i svoje odgovornosti, moramo pružiti svoj maksimum i učiniti sve da se domognemo finala. Činjenica je da u gostima nismo bili suviše učinkoviti, ali i u zadnjem dvoboju u Velikoj Gorici, naročito u prvom poluvremenu, mogli smo zatvoriti utakmicu jer smo imali dosta prilika. Na kraju se dogodio fantastičan pogodak Josipa Mitrovića kojim su izjednačili", prisjetio se Čačić pa zaključio najavu ogleda u Šibeniku:

"Očekujem da nam krene realizacija i u tom slučaju će i rezultati biti bolji. Nema razloga za paniku, devet kola prije kraja prvenstva imamo sedam bodova ispred najbližeg rivala, Hajduka. Siguran sam da će momčad odgovoriti svim zahtjevima i da ćemo ostati tu gdje jesmo."

Pročitajte više