Dinamo pokosile ozljede. U nastavku sezone bez Petkovića i Perića

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ANTE ČAČIĆ je u reprezentativnoj pauzi ostao bez čak deset članova prve momčadi koji su dobili pozive u svoje reprezentacije. Na Dalićevom popisu su Luka Ivanušec, Bruno Petković, Dominik Livaković i Josip Šutalo, u U-19 reprezentaciju otišli su Luka Lukanić i Gabriel Rukavina, Makedonci su pozvali Stefana Ristovskog (i bivšeg kapetana Arijana Ademija koji je već u Kini), a Sadegh Moharrami je u sastavu Irana.

Čačić u takvim okolnostima nije mogao previše toga uigravati na treninzima, ali puno veći problem su mu ozljede igrača. Naime, Bruno Petković je u reprezentaciju otišao načet s istegnutim ligamentima u koljenu, što mu se dogodilo na susretu s Rijekom. 

Nejasno zašto je Petković otišao s reprezentacijom

Znalo se da Petković neće igrati protiv Walesa i da je upitan za Tursku, a Dalić je nakon utakmice s Velšanima rekao da Petković uopće neće putovati u Tursku jer nije spreman. Zašto je onda uopće putovao s reprezentacijom, nije najjasnije, ali što je - tu je. 

Petković će zbog te ozljede sigurno propustiti sljedeće dvije utakmice protiv Gorice (subota) u prvenstvu i Šibenika u Kupu (sljedeća srijeda), a teško je očekivati da će se oporaviti i do utakmice s Lokomotivom, koja je na rasporedu 8. travnja. Najrealnije je da se Petković vrati za susret sa Slavenom na Maksimiru 15. travnja, a dotad će ga mijenjati Josip Drmić.

Čačić je ostao i bez Dine Perića, koji se ozlijedio na dosta bizaran način. Bijesan zbog poraza od Istre u Puli, Perić je šakom udario u vrata svlačionice i slomio palac. S lomom je igrao protiv Rijeke, ali je nakon toga morao na operaciju, zbog čega neće igrati najmanje šest tjedana.

Čačić umjesto njega na raspolaganju ima Maura Perkovića, Kevina Theophile-Catherinea i mladog Jakova Gurlicu. Theophile-Catherine nije u najboljoj formi, što se jako dobro vidjelo na utakmici u Šibeniku i Čačić vjerojatno neće s njim riskirati.

Čačić može dati priliku mladom stoperu

Alternative su mu novopridošli Mauro Perković i 18-godišnji Jakov Gurlica. Perković bi bio logičan izbor jer je u Dinamo stigao na posudbu do kraja sezone uz obvezu otkupa za dva milijuna eura. Njega je Čačić u Puli koristio kao lijevog beka, a stopera je igrao Stefan Ristovski, koji je na toj poziciji solidan.

No možda je vrijeme da Čačić iskuša mlade igrače, a teško će za to imati bolju priliku od utakmice s Goricom, koja se čupa za ostanak. Na ljeto će Dinamo gotovo sigurno prodati Josipa Šutala i bit će više prostora za ostale stopere, među kojima je i ozlijeđeni Boško Šutalo.

Dinamo još nije osigurao naslov prvaka iako ima velikih devet bodova prednosti pred Hajdukom. No do kraja prvenstva ima dosta utakmica, kao ova s Goricom, u kojoj bi igrač poput Gurlice konačno mogao dobiti više od 28 minuta, koliko je igrao otkako se pridružio prvoj momčadi.

Čačić je uoči zimskih priprema inzistirao da ga se priključi prvoj momčadi, za koju je odigrao 14 minuta u Kupu protiv Splita i 14 kao zadnji vezni u porazu od Šibenika. Utakmice kao što je ova s Goricom idealne su da mladi igrači skupe prvoligaško iskustvo, osim ako trener nema dovoljno povjerenja da takve utakmice mogu iznijeti. No onda se povlači pitanje što uopće rade u prvoj momčadi.

Pročitajte više