Čačić: Petković? Nadam se da nije ono najgore

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

TRENER Dinama Ante Čačić komentirao je pobjedu svoje momčadi protiv slovenskog Brava (2:0) u zadnjoj pripremnoj utakmici uoči nastavka SuperSport HNL-a i utakmice s Goricom, koja je na rasporedu u subotu. Utakmica je odigrana po nemogućim uvjetima s jakom kišom i na potpuno natopljenom terenu na kojem se u prvom poluvremenu ozlijedio Bruno Petković.

"Nadali smo se da ćemo napraviti pravu utakmicu pred prvenstvo, no vrijeme nam to nije dopustilo. Vidjeli smo koliko smo sposobni adaptirati se na podlogu. Možda nas i na početku prvenstva čekaju takvi uvjeti. S te strane možda imamo koristi od ove utakmice", rekao je Čačić.

Trener zagrebačkog kluba koristio je 20 igrača za koje "smatra da su zdravi". "Ono što me malo brine je ozljeda Petkovića. Dobio je neugodan udarac u predjelu butnog mišića. Vidjet ćemo sutra. Jako je bolno. Nadam se da nije najgore", komentirao je Čačić.

Petković se ozlijedio u 24. minuti. Gurnuo je kroz noge jednom igraču Brava i nakon duela pao na travnjak. Uhvatio se za koljeno i signalizirao klupi da više ne može igrati te ga je zamijenio Josip Drmić.

"Da se nije stišalo vrijeme, vjerojatno bismo prekinuli utakmicu"

"Debitiralo je puno mladih igrača, drago mi je što su nastupili, konkretno Gurlica, koji je zabio gol, a imao je i na prošloj utakmici s Celjem dvije dobre reakcije nakon prekida. Energetski smo se potrošili.

Šteta, nismo dobili što smo htjeli, više tečnosti kako bismo finiširali neke stvari uoči prvenstva. Tu smo gdje jesmo. Ipak, pobjeda je pobjeda. Vjerujem da Petković neće imati dulju pauzu", izjavio je Čačić.

Novinari su ga pitali je li se razmišljalo o prekidu utakmice s Bravom s obzirom na loše vremenske uvjete. "U poluvremenu smo razgovarali ja, gostujući trener i sudac. Da se nije stišalo vrijeme, vjerojatno bismo prekinuli", odgovorio je.

"Livaković bi mogao otići"

Čačić je zadovoljan odrađenim pripremama Dinama. "Malo smo imali problema što su nam bitniji igrači, Ademi i Mišić, bili odsutni jedno vrijeme, imali su gripu. Sve u svemu je momčad dobro odradila taj dio. Bit će vremena da se kroz utakmice dižemo i zadržimo poziciju koju imamo", nastavio je.

Rekao je i kakva je situacija s Martinom Baturinom, Darijem Špikićem i Josipom Mišićem. "Svu trojicu sam preventivno izostavio iz ove utakmice", rekao je Čačić. "Gledajte, prijelazni rok još traje. Vidjet ćemo što će se događati s odlascima ako će ih biti.

Jedini koji u ovom trenutku može otići iz Dinama je Livaković, koji ima klauzulu u ugovoru. Uz njegovu volju, ako netko donese svotu koja piše u ugovoru, Livaković može ići", nastavio je trener Dinama. 

Je li Brekalo blizu Dinama?

Čačić je o potencijalnim dolascima igrača u Dinamo rekao kako će reagirati ako se pojavi "igrač koji može biti u prvih 11". Novinari su ga zatim pitali je li Josip Brekalo, koji je na odlasku iz Wolfsburga, blizu Dinama.

"Brekalo je u ovom trenutku igrač Wolfsburga. Mislim da nije blizu", rekao je Čačić pa komentirao Hajduk i Osijek. "Cijelo vrijeme govorim da prvenstvo nije gotovo. Isto govorim i sada. Puno je bodova u igri. Hajduk i Osijek nemaju što izgubiti, sigurno će biti motivirani, a nama je to dodatan podražaj", izjavio je Čačić.

Prvu utakmicu proljetnog dijela sezone Dinamo igra protiv Gorice. "Svako otvaranje sezone je neizvjesno. Želimo u svaku utakmicu ući kako bismo pokazali svoju kvalitetu, koja bi trebala donositi bodove. Gorica će napraviti sve kako bi izbjegla poraz. Gorica je promijenila trenera, dovela nekoliko prvoligaških igrača i utakmica neće biti laka", smatra Čačić.

Pitali su ga je li se nametnuo netko od mladih igrača Dinama. "Gledajte, ne želim sada previše apostrofirati igrače, premladi su. Ali to što ih držim u prvoj momčadi govori da sam zadovoljan njihovim radom i kvalitetom", zaključio je Čačić.

Pročitajte više