Čačić progovorio o igračima koje su navijači tražili u reprezentaciji

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZ POPISA u popis navijači hrvatske reprezentacije pitali su se zašto Ante Čačić ne poziva Ivana Santinija, Marija Pašalića ili Franka Andrijaševića. 
 
Konačno su se našli na popisu za večerašnju utakmicu protiv Islanda, a budući da Čačić ima problema s ozljedama nogometaša, neki od njih bi mogli i dobiti priliku. 
 
Na konferenciji za novinare uoči utakmice Čačić je progovorio o novim imenima u reprezentaciji. Ivan Santini čeka priliku u napadu, gdje bi u prvih 11 trebao zaigrati Nikola Kalinić, dok će krilne pozicije pokriti Mario Mandžukić i Ivan Perišić. 
 
"Santini je odličan realizator u ozbiljnoj ligi poput Ligue 1. Njega sam vidio i protiv Meksika te možemo reći da smo ga s pravom pozvali i na njega se može računati, ukoliko nastavi igrati na isti način."
 
U veznom redu nema Ivana Rakitića. Njega bi trebao zamijeniti Mateo Kovačić, a priliku s klupe čekat će Pašalić i Andrijašević koji su imali sjajne sezone u Milanu i Rijeci.
 
"Pašalić igra zapaženo u Italiji, a Andrijašević je odigrao sjajnu sezonu u hrvatskom prvaku. Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto."
 

 
Hrvatska bi pobjedom protiv Islanda stigla na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo. 
 
"Najveća im je snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja. To je klasa više u odnosu na ostale reprezentacije. Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta - neosporno na našoj strani - trebala doći do izražaja. Idemo na pobjedu!"
 
Uoči večerašnje utakmice Hrvatska ima tri boda više od drugoplasiranog Islanda.
 

Pročitajte više