Čačić: Zadovoljan sam

Foto: Hina

HRVATSKA je u prvoj utakmici na pripremama za Europsko prvenstvo pobijedila s 1:0 Moldaviju, 156. reprezentaciju svijeta koja je u Koprivnicu stigla s drugom momčadi.
 
"Zadovoljan sam u kontekstu da nam je utakmica došla u ovom trenutku, jer se za nju nismo ni ozbiljno pripremali. Rezultat je samo 1:0 iako smo dominirali cijelu utakmicu i imali dvije vratnice. Nismo imali preciznost", rekao je Ante Čačić za HTV.
 
"Utakmica nam je dala dosta podataka - vidjeli smo igrače koje dugo nismo vidjeli poput Strinića, a vidjeli smo i mlađe igrače u drugom poluvremenu. Na neke se može računati."
 
"Braniči bez pogreške"
 
Zadnja linija bez Srne?
 
"Mogu biti zadovoljan kako su odigrali. Moldavija nam nije napravila pravu priliku, a moji braniči nisu imali ni individualnih pogrešaka. Ipak, ovo nije suparnik prema kojem ih mogu realno ocijeniti."
 
O FIFA-inoj kazni za ustašluke: Sport i sportaši ne mogu sami riješiti problem
 
Uoči utakmice stigla je FIFA-ina kazna - dvije utakmice bez gledatelja i 150 tisuća franaka kazne zbog navijačkog veličanja ustaškog režima na prijateljskim utakmicama protiv Mađarske i Izraela.
 
"Nogomet se igra za publiku. Igrati bez nje je teško, a ovo će nam biti ukupno pet utakmica bez gledatelja. Moramo ozbiljno shvatiti poruke koje nam FIFA šalje. Bojim se da sport i sportaši ovaj problem neće moći sami riješiti."
 
Posljednju pripremnu utakmicu Hrvatska igra 4. rujna na Rujevici protiv San Marina.
 

Pročitajte više