Calderon: Ja sam doveo Ronalda u Real, a ne Perez

RAMON CALDERON bivši predsjednik sportskog društva Real, koji je na to mjesto podnio ostavku u siječnju ove godine, ustvrdio je u razgovoru za španjolski Sport da je on najzaslužniji za dovođenje Cristiana Ronalda u najjači madridski nogometni klub.

Calderon (58) je 15. siječnja podnio ostavku zbog manipulacije glasovima na godišnjoj skupštini društva. Podsjećamo, tada je Calderonu bilo izglasano povjerenje i odobren budžet, a Marca je otkrila da su Calderona podržala desetorica “skupštinara” koji nisu članovi najvišega upravnog tijela kluba. Zamijenio ga je tada Vicente Boluda, nakon kojega je isti posao preuzeo Florentino Perez.

U vrijeme svoga mandata Calderon je pokušao dovesti portugalskog reprezentativca, a premda Ronaldo u njegovo vrijeme nije došao u “kraljevski klub”, bivši predsjednik tvrdi da je realizacija najskupljeg (94 milijuna eura) transfera u povijesti nogometa njegovih ruku djelo.

"Cristiano Ronaldo je, kao što to svi znaju, angažiran u vrijeme mog mandata. Dao sam klubu 115 milijuna eura i donio sto milijuna eura profita koji su Perezu omogućili da izvede kupnju", objasnio je Calderon.

Pročitajte više