Campbell hoće Redknappa za izbornika!

BRANIČ engleske nogometne reprezentacije Sol Campbell preporučuje Portsmouthovog menadžera Harryja Redknappa kao novog izbornika engleske reprezentacije.

Nakon pobjede njegovog Portsmoutha nad Birminghamom, Redknapp je najviše rangirani domaći trener u Pemiershipu i sve se češće spominje u kontekstu McClarenovog nasljednika.

Nakon što su imena poput Martina O'Neila, Talijana Fabija Capella, Nijemca Jurgena Klinsmana i bivšeg menadžera Chelseaja Josea Mourinha povezivana sa vrućom stolicom Gordog albiona, iz saveza su poručili da je papir još uvijek prazan i da nisu kontaktirali niti jednog trenera.

Ipak, Campbell, koji je bio dio momčadi na Wembleyju koju je Hrvatska isprašila i lišila odlaska na euro-smotru, tvrdi da bi baš Redknapp bio odličan izbor i čovjek koji je u pravim godinama da napravi taj korak naprijed u svojoj trenerskoj karijeri.

"Harry je vrhunski menadžer i napravio je pravi posao s Portsmouthom. Siguran sam da bi odradio isto takav posao s reprezentacijom, samo savez najprije mora dogovoriti s njim suradnju", izjavio je Campbell za engleski tisak i dodao:

"Ljudi ga vide samo kao "Delboya" iz istočnog Londona, ali Harry može toliko toga više ponuditi. Ima prave ljude oko sebe i smatram da bi to moglo dobro funkcionirati."

Iako je Redknapp izjavio da bi volio postati izbornik, čini se da je svjestan kako taj posao donosi puno pozitivnog, ali i puno negativnog.

"Utrka za izbornika je gadna. Ukoliko imaš dva ili tri loša tjedna, odmah si out. Jedan tjedan si favorit, dok te drugi tjedan nitko ne spominje. Jako uživam u svom poslu u Portsmouthu, sastavili smo odličnu momčad i stvari se odvijaju kako smo zamislili. Vjerojatno ćemo završiti sezonu još bolje nego onu prethodnu."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više