Campbell napušta Notts County nakon samo jedne utakmice

ČINI se da je ljubav Sola Campbella i engleskog nogometnog četvrtoligaša Notts Countyja pukla nakon samo jedne odigrane utakmice.

Engleski mediji pišu kako klub vjerojatno neće praviti probleme nekadašnjem braniču Arsenala, Tottenhama i Portsmoutha u njegovoj želji za odlaskom.

Njegov odlazak u četvrtu ligu, u klub čiji je direktor bivši engleski izbornik Sven-Göran Eriksson, izazvao je prije nekoliko tjedana veliki publicitet. Campbell je potpisao petogodišnji ugovor prema kojem je trebao zarađivati 40.000 funti tjedno, a usred euforije je čak najavio kako vjeruje da iz četvrtoligaša može izboriti i povratak u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

No, u utorak je 35-godišnjak ispraznio svoj ormarić u svlačionici i pozdravio se sa suigračima. Predsjednik kluba Peter Trembling će, prema pisanju Timesa, još jednom pokušati nagovoriti Campbella na ostanak, no do toga će teško doći. Nagađa se da je bivši engleski reprezentativac nezadovoljan napretkom kluba, kako što se tiče poboljšanja objekata za treninge, tako i dovođenjem pojačanja.

Prijašnjih je tjedana Eriksson najavljivao kako će dovesti brojne zvijezde, od Christiana Vierija, preko Fredrika Ljungberga do Roberta Carlosa, no ništa se od toga nije ostvarilo, tako da je Campbell ostao jedina zvijezda momčadi kojoj nije najbolje krenulo ni u prvenstvu. U osam je kola tri puta poražena, posljednji put u subotu protiv Morecambea. Campbell je dosad pauzirao zbog ozljede, tako da mu je to bila prva utakmica u dresu Notts Countyja, ali, čini se, i posljednja.

Ostaje još pitanje hoće li klub u potpunosti osloboditi igrača ili će tražiti odštetu za njega ukoliko nađe novog poslodavca.

Pročitajte više