Canadiensi preokrenuli protiv Penguinsa i izjednačili u polufinalnoj seriji

HOKEJAŠI Montreala izbacili su u prvom krugu doigravanja NHL lige Washington, najbolju momčad osnovnog dijela, a čini se da će i aktualnom prvaku Pittsburghu biti tvrdi orah.

Canadiensi su u Mellon Areni svladali domaće Penguinse s 3:1 u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije i izjednačili seriju na 1-1. Sljedeće se dvije utakmice igraju u Montrealu.

Kanađani su se uspjeli oporaviti od poraza 6:3 u prvoj utakmici, ali i od početnog vodstva Pingvina u nedjeljnom dvoboju. Branitelja naslova je u prednost u petoj minuti doveo Matt Cooke, ali Montreal je uspio izjednačiti do kraja prve trećine preko Briana Gionte.

U junaka gostujuće momčadi do kraja se utakmice pretvorio Michael Cammalleri, s po jednim je pogotkom u svakoj od preostale dvije trećine osigurao pobjedu klubu koji se u doigravanje plasirao "pet do dvanaest".

Veliku je ulogu u nedjelju imao i vratar Montreala Jaroslav Halak koji je zaustavio 38 udaraca Pittsburghovih hokejaša. Penguinsi su na kraju imali 18 udaraca više na suparnički gol (39-21), ali slovački čuvar mreže im nije dopustio slavlje.

NHL doigravanje, nedjelja, 2. krug:

Istočna konferencija

Pittsburgh (4) – Montreal (8) 1:3

Serija je izjednačena na 1-1

Pročitajte više