Canas opet nasamario Federera

ROGER FEDERER je doživio i drugi šok u posljednjih deset dana. Ponovo ga je, kao u Indian Wellsu, nasamario 31-godišnji Argentinac Guillermo Canas.

Nakon što je izgubio prvi set u tie-breaku, Federer se vratio, furiozno krenuo u drugi(6:2).

Bio je to najbolji set, koji je ove godine odigrao Švicarac, čak bolji i od Australian Opena, no to nije bilo dovoljno, kao ni rani break u trećem setu i nekoliko prilika za dvostruki break. Čak ni ukupno više osvojenih poena 111 -108, nije pomoglo.

Argentinac se fanatično i fantastično branio, posebno u tie-breaku trećeg seta. Švicarac kao da je udarao u zid i frustracije su došle u vidu 51 pogreške naspram Canasovih 21.

Tako je eto došao kraj još jednoj Federerovoj seriji. Naime, prekinut je niz od 14 uzastopnih pobjeda u Miamiu(2 titule), a uz to treba podsjetiti i da je Canas nedavnom pobjedom u Indian Wellsu, prekinuo i niz od 41 pobjede Federera.

Canas, koji je inače bio kažnjen neigranjem od godinu i pol zbog uzimanja dopinga, je tek drugi igrač, prvi je bio Murray, koji je Federera uspio pobijediti na tvrdoj podlozi u posljednje vrijeme.

M.J.,V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više