Boks

Canelo Alvarez raskinuo najveći ugovor u povijesti sporta

Foto: EPA

Američki ESPN je izvijestio kako su meksički boksač Canelo Alvarez i Golden Boy Promotions raskinuli ugovor.

Dogodilo se to dva mjeseca nakon što je Alvarez objavio kako će tužiti Golden Boy Promotions i streaming platformu DAZN zbog nepoštivanja ugovora, a preko svojih predstavnika je potraživao 280 milijuna dolara i raskid ugovora.

Canelo je prema najvećem ugovoru u povijesti sporta odradio tek tri borbe

Alvarez je ugovor potpisao 2018. godine, a on mu je za 11 borbi trebao donijeti 365 milijuna dolara. To je u trenutku potpisa bio najveći ugovor u povijesti sporta, a Alvarez je do danas prema spomenutom ugovoru odradio tek tri borbe.

Canelo je osim s Golden Boy Promotionsom (čelnik Oscar De La Hoya) raskinuo ugovor i s DAZN-om. De La Hoya je izjavio kako je tužba riješena na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana te meksičkom boksaču zaželio puno sreće u budućnosti. To je potvrdio i Canelov menadžer i trener Eddy Reynoso.

ESPN doznaje kako će se Canelo boriti već 19. prosinca

"Kao menadžer i trener Saula 'Canela' Alvareza dozvoljavam si da prenesem boksačkoj zajednici i svim našim fanovima informaciju kako je Canelo od 6. studenog slobodni agent. Tako da smo sada spremni nastaviti s njegovom karijerom. Svih ovih dana smo naporno radili u dvorani kako bismo bili u sjajnoj formi i kako bismo spremi dočekali borbu još ove godine. Datum, protivnika i lokaciju ćemo objaviti uskoro. Vratit ćemo se jači no ikad i pokazati da je meksički boks najbolji", kazao je Reynoso.

ESPN je doznao kako bi se Alvarez trebao boriti već 19. prosinca, a njegov protivnik bi trebao biti IBF-ov prvak u supersrednjoj kategoriji Caleb Plant (20:0).

Alvarez se nije borio od 2. studenog 2019. kada je u 11. rundi nokautirao Sergeja Kovaljeva i osvojio WBO titulu u poluteškoj kategoriji.

Pročitajte više