Canjuga: Norvežanke su stroj koji melje. Sada idemo dostići dečke!

PORAZ od Norveške 30:25 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nije teško pao hrvatskim rukometašicama. Zašto i bi, kada su djevojke ovim rezultatom izjednačile dosadašnji najveći doseg reprezentacije. Natjecanje nastavljaju u borbi za peto mjesto koje im može donijeti domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Sljedeći protivnik je domaćin Brazil, a u drugoj utakmici sastaju se Rusija i Angola.

Izbornik Vladimir Canjuga zadovoljan je zalaganjem i igrom svojih igračica.

"Norveška je velesila koja je osvojila europsku i olimpijsku medalju, i sve će poduzeti da budu i svjetske prvakinje. One su stroj koji melje, imaju sustav koji puno ulaže u rukomet. Naše cure dale su sve od sebe", rekao je Canjuga i nastavio:

"Pobjegle su nam na 3-4 razlike do poluvremena, u drugom dijelu smo miksali obranu iz 6-0 u 4-2, uveli smo odmornije igračice i stigli na 18:16. Uspio sam izrotirati igračice i odmoriti ekipu da svježi uđemo u borbu za peto mjesto, koje je sada prioritet kako bismo dobili što lakšu grupu u kvalifikacijama za OI. Peto mjesto moglo bi nam donijeti i domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Želimo stići dečke koji su također bili 5. na SP-u. Malo je država koje mogu reći da su igrale četvrtfinale SP-a, tako da moramo biti zadovoljni".

"Nije malo biti peti na SP-u"

"Norveška je pokazala da je bolja ekipa. Mi smo dale svoj maksimum, pokušale smo pobijediti, ali nije bilo dovoljno. Loke je bila ključ pobjede, nismo je uspjele zatvoriti, a Norvežanke su kažnjavale naše pogreške iz kontre. Mislim da su najbolje na svijetu", rekla je nakon utakmice Andrea Penezić.


"Nismo imale snage, ali dale smo sve od sebe da ih stignemo. Vjerovale smo u polufinale, ali sada treba odmoriti, dignuti glave i osvojiti peto mjesto", dodala je najbolja hrvatska rukometašica.

"Nije malo biti peti na SP-u. Treba zaboraviti ovaj poraz i spremiti se za petak", rekla je Lidija Horvat i dodala: "Norvežanke su bile bolje koliko smo im mi dopustile. Nismo imale snage za preokret".

"Dale smo sve od sebe, no treba čestitati Norveškoj, bile su bolje. Moramo uhvatiti peto mjesto jer to bi bio super uspjeh", dodala je Maja Zebić koja je priželjkivala dvoboj sa Španjolskom, no sudbina je htjela da u sljedećoj utakmici Hrvatska igra s domaćinom.

Pročitajte više