KORONAVIRUS U SPORTU

Cannavaro: Policija nam može doći izmjeriti temperaturu. Ako nismo u izolaciji, deportirat će nas

Foto: EPA

FABIO CANNAVARO, Zlatna lopta 2006., javio se iz Kine, koja počinje dobivati bitku s pandemijom koronavirusa. S druge strane, Europa je pod žestokim udarom, a najviše pati njegova Italija.

Slavni stoper danas je trener Guangzhoua. Njegova momčad bila je na pripremama u Dubaiju, a sada su svi u karanteni u Kini.

"Moramo biti izolirani, svakog trenutka policija može doći na vrata da nam izmjeri temperaturu. Još važnije, provjeravaju jesmo li kući ili se krećemo. Ako nismo u izolaciji, deportirat će nas. Kad prođe obavezno vrijeme karantene, izdat će nam dokument kojim nam garantiraju nesmetano kretanje", započeo je pa dodao:

"Svi su se smijali Kinezima, kao da će virus samo njih zaraziti. Ispalo je da su oni pobijedili virus jer su pratili instrukcije vlasti i zajedno sredili problem. Rečeno im je da ostanu u domovima i to su poštovali. Tako i ostatak svijeta mora ostati u kućama. To je jedini način da se spriječi širenje virusa. Moja supruga i djeca su u Napulju, kao i moji roditelji. Otac se ljuti na sestru svaki put kad mu donese hranu i ostavi je ispred kućnog praga, ali to je najbolji način da mu pokaže koliko ga voli. Podsjećam, virus je najopasniji po zdravlje i živote starijih ljudi."
 

Pročitajte više