Cantona: Roy Keane je nasljednik za Fergusona

NEKADAŠNJA zvijezda Manchester Uniteda i svjetskog nogometa Eric Cantona često se u posljednje vrijeme spominje kao eventualni nasljednik Sir Alexa Fergusona na kormilu Manchester Uniteda.

Međutim, nekadašnji kapetan Crvenih vragova ima drugačije ideje. "Najbolji za kog sam igrao je Alex Ferguson, a najbolji uz koga sam igrao bio je Roy Keane."

Roy Keane, koji je prošle godine dres Manchester Uniteda zamijenio menadžerskom ulogom, u Sunderlandu je napravio pravo čudo. S dna Championship lige doveo je Sunderland na vodeću poziciju i na prag promocije u Premier ligaša.

"Jako je važno da Fergusonovo mjesto dođe čovjek koji zna kako klub funkcionira i koji je dugo vremena radio s Fergusonom, a to je Roy Keane. Keane je mentalno čvrst i jaka ličnost te posjeduje sve karakteristike koje su nužne za tu poziciju", rekao je Cantona.

Cantona, međutim, ne očekuje da će Ferguson ubrzo odstupiti s nogometne scene: "On je sjajan strateg i nogometni taktičar. Ferguson treba nogomet da bi ostao mlad isto kao što nogomet treba njega."

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više