Capello će protiv Kazahstana na vrata staviti Roberta Greena

FABIO CAPELLO doveo je Englesku do šestog mjesta na Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija. Englezi su preskočili Argentince koji nisu uvjerljivi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Italija se probila ispred Brazila te je sada četvrta momčad svijeta, a Nizozemci su pretekli Nijemce na drugom mjestu. Prva je i dalje reprezentacija Španjolske, dok smo mi još uvijek sedma sila svijeta.

Engleska u subotu gostuju kod Kazahstana, dok će četiri dana kasnije ugostiti Andoru. Sve je izvjesnije kako će Capellov prvi izbor za vratara biti Robert Green, golman West Hama. David James, prvi vratar je ozlijeđen, a njegova potencijalna zamjena, Ben Foster iz Manchester Uniteda se oporavlja od ozljede.

Tako je Capellu ostao izbor između Greena, Paula Robinsona iz Blackburna te Scotta Carsona koji brani u West Bromwichu, a engleski mediji pišu kako će Talijan odlučiti za vratara West Hama. Green ima dva nastupa za Gordi Albion, ali ni jedan put nije startao od prve minute.

"Mislim da je ovo ogromna šansa za jednog od nas trojice.  Spreman sam, ne mislim da sam dosegao vrhunac. Mogu još mnogo napraviti kako bih poboljšao svoju igru", rekao je 29-godišnji Green.

Capello neće moći računati ni na Ria Ferdinanda koji je zadobio ozljedu lista u finalu Lige prvaka protiv Barcelone. Poziv umjesto braniča Manchestera dobio je Gary Cahill iz Boltona.

Pročitajte više