LIGE PETICE

Capello o kandidatu za Kovačevog nasljednika: "Da sam on, otišao bih u United"

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ više nije trener Bayerna. Presudio mu je ligaški 5:1 poraz od bivšeg kluba Eintrachta što znači da su Bavarci već krenuli u potragu za novim trenerom.

Za sada se kao najizgledniji kandidat za Kovačevog nasljednika spominje Massimiliano Allegri, no ako pitate legendarnog talijanskog stručnjaka Fabija Capella, Allegri bi trebao pričekati da se otvori trenerska pozicija u Manchester Unitedu.

Tamo je i dalje menadžer Ole Gunnar Solskjaer, no pitanje je do kada. United izgleda očajno, u donjem domu je Premiershipa i engleske kladionice mu ne daju puno šansi da će i sljedeću sezonu dočekati kao menadžer Manchestera.

"Massimiliano bi dobro odgovarao Bayernu, iako ne znam koliko su Talijani dobrodošli u Njemačkoj nakon Ancelottija koji je jako malo vremena proveo tamo. Engleska je uzbudljiva, a Premiership je natjecanje koje te upotpuni kao trenera. Da sam Allegri, otišao bih tamo, u Manchester United", rekao je Capello."

Allegri nema klub od ove sezone nakon što je od 2014. vodio Juventus. S njima je osvojio šest uzastopnih talijanskih prvenstava i četiri Kupa.

Pročitajte više