Capello: Sanjam finale protiv Italije

PLASMAN na Svjetsko prvenstvo dodatno je podignuo raspoloženje navijačima engleske nogometne reprezentacije, a maštu je svim fanovima Gordog Albiona zagolicao izbornik Fabio Capello.

Talijanski stručnjak, koji se trenutno nalazi u Monzi gdje je došao pogledati današnju utrku Formule 1 za Veliku nagradu Italije, izrazio je svoje želje u vezi smotre najboljih nogometaša svijeta u Južnoafričkoj republici:

"San mi je da u finalu igraju Engleska i Italija. Znate, od engleskog se izbornika očekuje da barem dođe do završne utakmice."

Finale Svjetskog prvenstva igrat će se 11. srpnja sljedeće godine na stadionu Ellis Park u Johannesburgu, a ukoliko u njemu budu igrali Englezi biti će to prvi put nakon 1966. kada su se kao domaćini okitili naslovom svjetskog prvaka pobjedom protiv Njemačke.

"Za Svjetsko prvenstvo najvažnija je fizička priprema igrača"

Najbliže finalu Engleska je bila 1990. godine u Italiji, ali je zastala u polufinalu poslije izvođenja jedanaesterca protiv Njemačke dok su na posljednja dva Svjetska prvenstva Englezi dosegnuli četvrtfinale.

Svjestan velikih očekivanja, Capello će reći: "Znam sve o povijesti Engleske, ali nikad nisam razumio zašto je ovdje bilo nemoguće postići neki bolji rezultat s reprezentacijom obzirom na sjajne igrače, stadione, navijače...", kazao je Talijan spomenuvši još jednom nadolazeće Svjetsko prvenstvo:

"Kada odlazite na SP najvažnije je fizičko stanje igrača. Upravo zbog toga se nadam da će Emile Heskey, naš jako bitan igrač, početi uskoro igrati i u svom klubu Aston Villi. Ne mora igrati ama baš svaku utakmicu, ali bio bih zadovoljan kada bi nastupio u svakoj drugoj", završio je Capello.

Pročitajte više