Capello: U Minsku smo bili fantastični!

ENGLESKA je po prvi put u povijesti kvalifikacija za SP zabilježila četiri pobjede u prva četiri izlučna ogleda pa oduševljenje nakon pobjede nad Bjelorusijom nije mimoišlo ni izbornika Capella.

On je engleskim novinarima hvalio igru njegove momčadi u gostujućoj pobjedi 3:1, a posebno je bio sretan drugim poluvremenom: "U prvom dijelu Bjelorusija je igrala jako dobro, ali i mi smo se poboljšali u nastavku i rezultat je fantastičan".

Don Fabio nije htio isticati pojedince i u prvi plan je gurao momčad, iako nije moga izdržati da ne pohvali napadača koji je konačno počeo zabijati za Englesku i to dva puta: "Wayne Rooney je pokazao koliko je važan za nas. Postigao je dva gola, ali što je još važnije, cijela momčad je igrala dobro. Svi igrači su tijekom utakmice radili upravo ono što sam od njih tražio", posebno je podvukao izbornik pod čijim vodstvom se Engleska nalazi na putu povratka u svjetski nogometni vrh.

Englezi su poveli ranim zgoditkom Stevena Gerrarda, koji je probio Bjelorusiju sjajnim udarcem sa 30-ak metara, ali odmah nakon toga ih je Bjelorusija stisnula i plod takve nadmoći bio je izjednačujući gol Pavela Sitka. Capello je priznao da je to bio dio utakmice u kojem su bili nadigrani, ali je i otkrio kako je igrače iz počinjenog položaja vratio na pobjednički smjer.

"Deset minuta u prvom poluvremenu Bjelorusija je igrala bolje od nas, a probleme nam je prouzrokovala igrom s puno kratkih pasova. U prvom poluvremenu je na sredini terena malo bio Gerrard, malo Rooney, pa malo Heskey - puno su mijenjali pozicije. U drugom poluvremenu sam zato fiksirao pozicije igrača".

Bez obzira na rekordni kvalifikacijski start, Capello kaže da nema vremena za nikakvo opuštanje tijekom odmora od sljedeće utakmice u skupini, koju Engleska igra 1. travnja sljedeće godine protiv Ukrajine na Wembleyu.

Capello Njemačku i Španjolsku koristi za eksperimentiranje

Tijekom zime, Engleska će igrati prijateljske utakmice s protivnicima iz europskog i svjetskog vrha, a izbornik vodeće momčadi naše skupine je već sada najavio kako će na tim utakmicama isprobavati nove opcije i nova lica: "Očekuju nas dvije važna prijateljska susreta u kojima mogu mijenjati i postaviti ću nove igrače u momčad. Jedva čekam isprobati ih."

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više