Capello uskrsno Robinsona, a odrekao se nebodera Croucha

FABIO CAPELLO i dalje mozga oko idealne postave s kojom će krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici.

Uoči prijateljske utakmice protiv Češke koju Gordi Albion igra u četvrtak na Wembleyju, odlučio je proglasiti konačnog kapetana, a očito je da se i dalje igra po pitanju reprezentativnog kadra. Na popisu se nije našao najbolji strijelac Engleza u proteklom kvalifikacijskom ciklusu Peter Crouch umjesto kojega će priliku ovaj put dobiti veteran Emile Heskey. Unatoč nepozivanju engleskog nebodera koji je u ljetnom prelaznom roku Liverpool zamijenio Portsmouthom, Capello tvrdi da mu je Crouch i dalje u najužim kombinacijama.

"Sretan sam jer je Crouch našao novi klub. Sada će zasigurno igrati puno više utakmica. To je vrlo važno za napadača poput njega. Ukoliko igrač igra samo jednu utakmicu mjesečno, to jednostavno nije dovoljno. Počne gubiti samopouzdanje i ne može igrati na potrebnoj razini", svoju je odluku obrazložio Don Fabio.

James i dalje prva opcija

I dok je pitanje prvog vratara poprilično jasno jer je tu poziciju čvrsto drži David James, očito je da se Talijan i dalje nećka oko toga tko će biti njegova prva zamjena. Za provjeru protiv Češke pozvao je i Paula Robinsona čija je nespretnost Englesku koštala smiješnog gola na Maksimiru. Novi vratar Blackburna ponovno se izborio za mjesto u izabranoj vrsti, dok će druga zamjena biti mladac iz Manchester Cityja Joe Hart.

Walcott zadržao status, Richards vraćen u "juniore"

Među ostala "manja" iznenađenja spada i nepozivanje "Cityjevog" mladca Micaha Richardsa koji se vratio u U-21 momčad, dok je njegov vršnjak Theo Walcott ipak uspio zadržati svoj status u seniorskoj ekipi. Po pitanju Garyja Nevillea Capello je odlučio poslušati savjet svog prijatelja Fergusona koji smatra da je iskusnom braniču potrebno još vremena prije nego se može vratiti pod nacionalni stijeg.

U srijedu odluka o kapetanu

U srijedu, samo dan uoči susreta protiv Čeha, Capello će proglasiti trajnog kapetana koji će vrpcu nositi kroz čitave kvalifikacije. Podsjetimo, u igri su tri moguća imena. Poznato je da tu "funkciju" najviše želi John Terry, što je i više puta javno izrazio. No, s druge druge strane, čini se da je čvrsti Rio Ferdinand miliji prevrtljivom Talijanu. Posljednja opcija je Liverpoolov kapetan Steven Gerrard koji je također u najužim kombinacijama.

Vratari: David James (Portsmouth), Paul Robinson (Blackburn), Joe Hart (Manchester City)

Braniči: Wayne Bridge (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Jonathan Woodgate (Tottenham), Matthew Upson (West Ham)

Srednjaci: Theo Walcott (Arsenal), Gareth Barry (Aston Villa), Joe Cole (Chelsea), Frank Lampard (Chelsea), David Beckham (Los Angeles Galaxy), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), Stewart Downing (Middlesbrough), David Bentley (Tottenham)

Napadači: Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Portsmouth), Emile Heskey (Wigan)

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više