Carević: Gorica je izgledala užasno, to što je napravila je nezapamćeno

Foto: Screenshot HRT

STRUČNI komentator HRT-a Mario Carević komentirao je susrete igrane u sklopu 35. kola SuperSport HNL-a, a u emisiji Stadion  posebno se osvrnuo na momčadi Gorice, koja je u završnici uspjela osigurati ostanak u hrvatskom prvenstvu, i Šibenika, koji iz njega ispada.

"Svaka im čast, ovo je nezapamćeno. Imali su -11 na kontu, izgledalo je užasno. No, toliko su se dizali iz utakmice u utakmicu, imali su vjeru u sebe. Kada pošteno radiš, kada se boriš za svaku loptu, onda te nogomet nagradi", rekao je o momčadi Gorice i dodao:

"Doveli su sedam, osam ili devet novih igrača. Birali su igrače po karakteru, igrali su pragmatičan nogomet. Nije to u svakoj utakmici izgledali dobro. Imali su jasan plan kako u kojoj utakmici doći do rezultata. U prvih šest kola mislim da nisu niti zabili gol, nije ispočetka to krenulo."

Carević: Šibenik se urušio nakon prvog poraza

S druge strane, Šibenik je usporio kad nije trebao i zato će sljedeće godine igrati u drugoj po snazi ligi u Hrvatskoj.

"Spomenuo bih da su napravili odličan prijelazni rok kao i Gorica. Igrali su fantastično prvi dio proljeća, no oko Uskrsa je krenuo pad. Pobijedili su Dinamo i Goricu, no nakon prvog poraza kao da sve urušilo. Način na koji izgledaju na terenu Šibenčani, to izgleda zabrinjavajuće. Jako loše izgleda Šibenik zadnjih nekoliko kola", istaknuo je i prokomentirao skorašnji finale SuperSport hrvatskog kupa.

Najavio finale Kupa

Utakmica za naslov igrat će se sljedeće srijede u Rijeci, a u njoj se sastaju Hajduk i Šibenik.

"U odličnoj su formi, rasterećeni su. Livaja i Melnjak su se odmorili za ovu utakmicu finala Kupa protiv Šibenika. A Mlakar je bio kapetan, to je nagrada koliko se žrtvuje za ekipu. Radi puno u fazi obrane. Hajduk je u vrhunskoj formi, Šibenik igra loš nogomet. Spoznaja da su ispali iz lige će im otežati. Ako ti nije motiv finale Kupa, nemoj se baviti tim sportom. Hajduk je izraziti favorit, no jedna je utakmica, pa je sve moguće", rekao je.

Pročitajte više