LIVERPOOL

Carragher: Dobro je da više nema Alexa Fergusona

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI Liverpoolov branič Jamie Carragher rekao je da bi njegov klub na titulu možda morao čekati i dulje od 30 godina da Alex Ferguson nije otišao u mirovinu.

Liverpool će ove godine prekinuti 30-godišnji post, a titulu prvaka mogao bi osvojiti već sljedećeg vikenda pod uvjetom da City izgubi od Arsenala, a Liverpool pobijedi Everton u gradskom derbiju. Devet kola prije kraja Redsima za matematičku potvrdu titule treba još samo šest bodova.

"Čini se da se Liverpool napokon vratio tamo gdje pripada i dobro je da više nema Alexa Fergusona jer bismo na titulu možda morali čekati i dulje. Tek kad je on otišao u mirovinu ostali klubovi dobili su šansu da se bore za trofeje. On je bio genijalac koji je dobro prepoznao da Liverpool gubi snagu početkom devedesetih i više mu nije dopustio da se ponovno razmaše", kazao je Carragher, koji je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu te je upisao 737 nastupa.

Prije krize s koronavirusom spremala se velika proslava u Liverpoolu, no sad će Kloppova momčad naslov proslaviti tek međusobno, na praznom stadionu.

Nikoga ne dira titula bez publike

"Vjerujte mi da to nikoga previše ne dira. Liverpoolovi navijači samo žele konačno osvojiti tu titulu i to na travnjaku, a ne za zelenim stolom. Mislim da se nitko ne zamara onim porazom protiv Watforda jer ni prije te utakmice nitko nije ni spominjao želju da titulu osvojimo bez poraza. To bi možda bio cilj da smo osvojili dva ili tri naslova u posljednjih nekoliko godina, ali u situaciji gdje titulu čekaš 30 godina to zaista nije bitno", rekao je Carragher.

"Mislim da bi Jürgen Klopp do kraja sezone morao više koristiti igrače iz drugog plana kako bi mu ovi glavni bili svježi i u optimalnoj formi za početak nove sezone. To bi moglo biti ključno na početku sezone, osobito ako će Manchester City u kolovozu morati igrati završnicu Lige prvaka. Mogli bi biti umorni", rekao je Carragher, koji je posebno nahvalio Jürgena Kloppa.

Kad je preuzeo Liverpool 2015. godine, Nijemac je rekao da očekuje da momčad kroz četiri godine osvoji jedan ili dva velika trofeja. Pretprošle sezone došao je do finala Lige prvaka, koje je izgubio od Reala, a prošle je osvojio Ligu prvaka te je u prvenstvu imao bod manje od Cityja. Ove sezone je neviđeno izdominirao Premiershipom.

"Njega svi ovdje obožavaju. Iskreno, pred kraj karijere, kad smo počeli padati, mislio sam da Liverpool više nikad neće osvojiti titulu. Bili smo sve slabiji, a nismo imali ni novca kao Chelsea i United, a onda je došao i City. Način na koji je Klopp preporodio ovaj klub je zaista nevjerojatan. Pogledajte protiv kojih trenera je on igrao. Mourinho, Guardiola, Pochettino, Wenger... Kad se sjetite gdje je Liverpool bio prije nego što je on došao i kakvu momčad je imao, onda je njegov rezultat fascinantan", zaključila je Liverpoolova legenda.

Pročitajte više