Carrillo se čudi Keku: "Gubi pred svojim navijačima, a vadi napadača..."

Foto: Hajduk.hr/Miro Gabela

U NEDJELJU od 17 sati Hajduk u velikom derbiju dočekuje Rijeku, a utakmicu je najavio trener splitske momčadi Joan Carrillo.
 
Španjolski stručnjak gledao je sinoćnji poraz Rijeke od AEK-a (1:2).
 
"Na toj utakmici vidjeli smo neke stvari koje smo znali i ranije, koje smo planirali napraviti protiv Rijeke. Ni Rijeka, a ni mi ne možemo računati na nekoliko igrača, ali ono što je njihova ideja ostaje uvijek ista. Jako su mobilni u ofenzivnoj liniji, uvijek gledaju kako napraviti prolaz, iskoristiti svaku rupu u obrani, imaju na bočnim stranama dobre igrače, a najveća snaga su im središnji vezni igrači. Jako su dobra momčad."
 
Carrillo u igri AEK-a vidi način kako pobijediti Riječane.
 
"Moramo biti i agresivniji nego AEK. Mislim da je Rijeka napravila svoj dio posla, da je pravde, završilo bi neodlučeno. AEK je došao do golova iz prekida. Važno je imati posjed i da budemo gusti u sredini. Ne mogu nas iznenaditi, kao ni mi njih, to je derbi, sve se zna."
 
Hajdukova prednost je što Rijeka igra i HNL i Europu...
 
"Analizirajući utakmicu vidio sam da su čak i tijekom nje mislili na gostovanje u Splitu. Taktika da promijene Gavranovića za Maleša, napadača za veznoga, a gubiš na svom terenu... Nemojmo se varati, derbi je važan i nama i njima."
 
Carrillo je otkrio i da Ivan Pešić, Toma Bašić i Gustavo Carbonieri neće biti u konkurenciji za Rijeku, a da su upitni nastupi Zorana Nižića i Ante Ercega.
 

Pročitajte više