Carrillo: Neću dati ostavku

Foto: Hajduk.hr

U UTAKMICI 15. kola Prve HNL Rudeš je senzacionalno pobijedio Hajduk na Poljudu sa 3:2 (0:2).
 
Hajduk je u prvih 45 minuta totalno dominirao, kontrolirao je igru i rezultat i posve je nejasno što se dogodilo igračima u bijelom u drugom poluvremenu. 
 
Hajduk je već nakon 20-ak minuta vodio sa 2:0 golovima Borje Lopeza (15) i Ohandze (21), a Bijeli su do kraja poluvremena slabašne goste mogli nakrcati s još nekoliko golova. No, to se nije dogodilo, Hajduk je u nastavku psihički i fizički pao, igrači u bijelom prestali su igrati i stigla je kazna. Zasluženo.

> LUDNICA NA POLJUDU Rudeš gubio 2:0, a onda u drugom poluvremenu Hajduku zabio tri gola i pobijedio (2:3)
 
> Bijesna Torcida trgala stolice i gađala igrače! Tudora pogodili u glavu i prijetili "Dobit ćete batine"
 
Španjolac Entrena je svojim prvim golom u 61. minuti smanjio na 2:1, a nakon što je Teklić u 67. promašio stopostotnu šansu za 3:1, uslijedila je kazna jer je Budimir u 69. izjednačio na 2:2.  Do kraja dvoboja igralo se potpuno otvoreno, a na kraju je u takvoj igri do pobjedničkog pogotka stigao Rudeš, a svoj drugi gol Entrena je postigao u 88. minuti.
 
Rudeš je ostao posljednji, ali sada ima 11 bodova, odnosno dva manje od Istre 1961 i Cibalije, dok je Hajduk, koji se s pobjedom mogao popeti na drugo mjesto,  ostao četvrti sa 25 bodova, koliko ima i treća Rijeka koja ima utakmicu manje.
 
Carrillo nakon šoka: ''Neću dati ostavku, neka Uprava odluči"
 
Nakon poraza od Rudeša Hajdukov trenera Joana Carrilla je dočekalo pitanje je li podnio ostavku.
 
''Ne, neću napustiti ekipu. Imam više informacija od vas, moj ugovor je tu, ne mogu ništa učiniti, a ako vodstvo kluba misli da ne zaslužujem tu biti, to je na njima. Meni kao treneru ostaje da radim i mislim na sljedeću utakmicu. Mislio sam da će prvo pitanje biti kako ja vidim utakmicu'', odgovorio je Carrillo, pa je pokušao objasniti razloge poraza Hajduka.
 

"Nije Rudeš ovo dobio, mi smo izgubili"
 
''Nije Rudeš dobio utakmicu u drugom poluvremenu nego smo je mi izgubili jer nismo igrali kao momčad. Na poluvremenu sam govorio da utakmica nakon 2:0 nije gotova i da moramo izaći s jasnim stavom da zabijemo treći gol. Teklić je imao jednu situaciju, a nakon što su nam dali gol bilo je nekoliko situacija koje mi se nisu svidjele.''
 
Kod Carrilla primjetan je nedostatak samokritike nakon ovakvih utakmica.
 
''Kada pobjeđujemo, pobjeđujemo svi, a kada gubimo, gubimo svi, ja prvi s njima. Nismo izgubili zbog taktičke nesigurnosti ili fizičkog pada. Drugi faktor je psihičke naravi, to je ono što čini kompletnu cjelinu, a to nismo imali. Nismo djelovali kao momčad, a to je ono kad se bacaš na glavu da što prije dođeš u reposjed lopte. Ponavljam da protivnik nije dobio ovu utakmicu, mi smo je izgubili.''
 

Nakon šokantne pobjede Torcida, prije nego li je verbalno i fizički napala hajdukovce, ovacijama je ispratila hrabre igrače Rudeša, a trener zadnje momčadi HNL-a, Španjolac Inaki Alonso bio je presretan.
 
Torcida prije nego li je verbalno i fizički napala hajdukovce, ovacijama je ispratila harbre igrače Rudeša
 
''U pripremi nismo odustali od plana za ovu utakmicu. Na sastanku s igračima kad smo čuli da Istra vodi 4:0, rekao sam im da je to pozitivna stvar za nas. Kazao sam im da ako budemo vjerovali u pobjedu u Splitu da ćemo ih opet sustići'', kazao je presretan, ali razvojem situacije pomalo i šokiran trener Rudeša.

Inaki Alonso: Ovo je velika pobjeda 
 
''Dvije pogreške smo skupo platili u prvom dijelu, ali nisam bio nezadovoljan igrom i rekao sam igračima da imamo šansu. Postignuti gol je bio ključan detalj preokreta. najvažnija je stvar vjerovati u sebe'', kazao je Inaki Alonso, pa je zaključio:
 
''Mogu ovo smatrati velikom pobjedom pogotovo što sam je ostvario na ovakvom stadionu i protiv dragog kolege Joana Carrilla, što daje na draži. U nogometu je najgore kad vodiš 2:0 pa primiš gol, tada se pojave određene dvojbe u tvojoj momčadi.''
 

 

Pročitajte više