Carson obećava da neće razočarati: Želim priliku na Wembleyju!

VRATAR Aston Ville Scott Carson spreman je za svoju veliku priliku. Iako Steve McClaren nije još otkrio momčad kojom će se na Wembleyju suprotstaviti Hrvatskoj, mladi je Villin vratar puno sigurnije rješenje od kiksera Paula Robinsona.

Robinson je u kvalifikacijama svladan samo u dvije utakmice; protiv Hrvatske u Zagrebu i Rusije u Moskvi. Ostalih devet puta njegova vrata ostala su prazna. No, i usprkos tome, vratar totenhemskih Mamuza identificiran je kao najslabija karika u stroju Stevea McClarena.

Robinson je dosad bio na golu isključivo jer za njega nema adekvatne zamjene; Engleska je već godinama, ako ne i desetljećima, kronično slaba s vratarima. Carsonu predbacuju neiskustvo, gurnuti ga u vatru u posljednjoj i odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici nakon što je dosad branio samo u prijateljskoj protiv Austrije bilo bi, u najmanju ruku, neodgovorno prije svega prema njemu. Jer ako pritisak bude prevelik jedna bi perspektivna vratarska karijera mogla zauvijek biti bačena u vodu.

"Ako menadžer želi da igram, ja sam spreman. Kao i protiv Austrije, više sam nego siguran u svoje sposobnosti. Mogu istrčati na teren i odigrati utakmicu na najvišem nivou. To sam napravio u Austriji, mogu ponuditi reprizu i sutra. Ali ovisi o izborniku", kazat će Carson.

Englezi opasno vise uoči sutrašnje utakmice. Iako iz njihovih izjava pršti samopouzdanje, između redaka se lako može pročitati nesigurnost, možda čak i strah, a pritisak svakim danom mediji sve više pojačavaju. Carson se pritiska, kaže, ne boji.

"Ako me izbornik izabere siguran sam da ću se moći nositi. Igrao sam već velike utakmice. Oduševljen sam što sam dobio prvu priliku da branim za reprezentaciju i sad hoću još. Dobio sam apetit za međunarodnim nogometom. Ako mi se pruži prilika na Wembleyju, pokazat ću se u najboljem izdanju", rekao je Carson engleskim medijima.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više