Carvalho zadržao Chelsea u utrci za naslov

Ricardo Carvalho je šutem s 25 metara iznenadio reprezentativnog vratara Robinsona i postigao pogodak koji Chelsea i dalje drži u nadi da bi se vodeći na tablici, Manchester United, negdje u preostalih 6 kola mogo pokliznuti.

Chelsea je diktirao ritam tijekom utakmice, imao prednost i prilike, a na kraju je završilo "mršavom" i teškom pobjedom.

Mourinho je startao bez Ballacka, Ševčenka, Joea Colea. "Umorni su, a sad imamo priliku da svježim igračima nametnemo ritam. jer je i Tottenham iscrpljen nakon Seville."- rekao je prije susreta Mourinho.

Martin Jol, trener Tottenhama, nije ostavio mjesto čak ni na klupi za Robbiea Keanea, Berbatova i Lenona, udarnu trojku gostiju.

Već je u prvoj minuti Drogba bio za centimetar prekratak da glavom smjesti loptu Wrighta-Phillipsa u Tottenhamovu mrežu.

Dvadesetak minuta kasnije Robinson je u dva navrata spasavao nemoguće. prvo je šut Lamparda s desetak metara skrenuo u korner, da bi samo minutu kasnije zaustavio udarac Carvalha, koji je iz kosa sa 7-8 metara mogao loptu vratiti prema Drogbi, koji je bio u boljoj poziciji.

Nakon svih propustenih prilika, Chelsea je mogao biti kažnjen na samom početku drugog poluvremena. Peter Čeh je ispod grede izvadio loptu koju je Midio glavom uputio iz blizine.

U 51. minuti na scenu je stupio Carvalho, svojim 3. pogotkom u Premiershipu, kojim je ujedno i produžio niz od 7 uzastopnih pobjeda Chelsea u utrci sa vodećim Manchesterom Unitedom.

Nakon tog pogotka Tottenham se i dalje čvrsto držao, pa je Mourinho u igru bacio sve preostale adute: Ballacka, Ševčenka i Joea Colea, no promjene rezultata više nije bilo.

"Sretan sam zbog sedme pobjede u nizu. Izborena je teško, protiv dobrog tima. Ostali smo u utrci, pritisak je i dalje Manchester Unitedu. Mi smo svoje obavili, a Manchester ima težak posao u Portsmouthu, no i ako tu podbaci, ostat će im 3 boda prednosti. U svakom slučaju, mi se ne predajemo, želimo i treću krunu zaredom."- izjavio je za Skysports Jose Mourinho nakon utakmice.

M.J.
Foto:AFP

Pročitajte više