nogometna romantika

Cassano: Pravi Ronaldo i Maradona su bogovi, ali postoji netko bolji od njih

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANTONIO CASSANO tvrdi da nema dileme tko je najveći nogometaš svih vremena. Za slavnog Talijana to je Lionel Messi.

Bivši reprezentativac Italije u krug najboljih stavlja i Maradonu te Brazilca Ronalda, ali ipak tvrdi da je Messi najbolji od najboljih.

"Maradona je radio stvari koje nitko nikad nije vidio, ali to je činio samo četiri ili pet godina. Messi iste stvari radi punih 15. Zabio je 710 golova i 300 asistencija. Kad je on na terenu, vaša momčad prije utakmice vodi 1:0. Fanovi Maradone to moraju prihvatiti. Messi je bolji'', kazao je Cassano za Corriere dello Sport.

Cassano je igrao protiv Messija u El Clasicima u periodu između 2006. i 2008. dok je nosio dres Reala. Tada mu je suigrač bio Ronaldo.

''Sjećam se da smo jednom kod kuće gubili 0:1. Cijeli stadion nam je zviždao, a najviše Ronaldu. Na poluvremenu ga je trener želio izvaditi iz igre i ubaciti Van Nistelrooya. No, Ronaldo ga je zaustavio i rekao mu: 'Nemoj, izvadi me ako za 15 minuta ne zabijem dva gola. Prošlo je 15 minuta, a mi smo vodili 2:1. Treba li reći tko je zabio ta dva gola? Rekao sam da ako postoji nogometni bog, onda je to Ronaldo. Kasnije sam otkrio da je Messi iznad njega", zaključio je Talijan.

Pročitajte više