Ćavar objasnio poraz Hrvatske: Nema rukometa bez tog detalja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Zarko Basic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija jučer je u susretu 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Kölnu pretrpjela i drugi poraz izgubivši od Mađarske 26:29 te je svoje izglede za plasman u polufinale svela na teoriju. Da bi se plasirala među posljednja četiri, Hrvatska mora pobijediti i Island i Njemačku, ali i čekati rasplete drugih utakmica koji bi joj u tome pomogli.

U njima Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom, Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske te Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa izgubiti od Hrvatske. Time bi Hrvatska na drugom mjestu ljestvice svoje skupine bila izjednačena ili samo s Njemačkom ili i s Austrijom i s Njemačkom. U oba slučaja Hrvatska bi sigurno prošla dalje jer bi imala najviše bodova iz međusobnih ogleda.

Ćavar: Bez koncentracije u odlučujućim trenucima

Komentirajući utakmicu i cijelo Europsko prvenstvo za Sport Klub, legendarni hrvatski reprezentativac Patrik Ćavar istaknuo je:

"Obrana je bila solidna, ali u odlučujućim trenucima nismo bili dovoljno koncentrirani. Prisutan je bio grč, bili smo nepovezani, nedostajao nam je pravi šut s devet metara. Nema rukometa bez tog detalja. Ako glavni pucači na toj utakmici imaju šut 2/7 ili 3/7, tu se nema što tražiti."

"Na ovom prvenstvu, kada je došla situacija u utakmici stani-pani, nismo imali igrača koji će preuzeti odgovornost, zabiti gol dva, zavrtjeti neku akciju da se zabije gol."

Zadovoljan Perkovcem

"Domagoj Duvnjak, Igor Karačić i Luka Cindrić imaju određeni broj godina, one su ih pritisnule. Kada se oni povuku, neki poput Tina Lučina će morati preuzeti dirigentsku palicu. A razlika između dobrog i velikog igrača je u tome da on od sedam utakmica pet odigra vrhunski, a dvije vrlo dobro. To kod Tina nisam vidio na ovom turniru. No, kažem, vrijeme je njegov saveznik", dodao je i prokomentirao rad izbornika Gorana Perkovca:

"Slušao sam ga, ne vidim niti jednu zamjerku u njegovom vođenju."

Pročitajte više