Cavsi na krilima LeBrona poravnali protiv Bostona

U ČETVRTOJ utakmici polufinala Istočne konferencije u NBA doigravanju, Cleveland Cavaliersi svladali su kao domaćini Boston Celticse 88:77, čime su izjednačili omjer u pobjedama na 2-2.

Iako su u osnovnom dijelu sezone Boston Celticsi na gostovanjima ostvarili omjer pobjeda i poraza 31:10, u doigravanju su pretrpjeli i peti gostujući poraz u nizu, bez i jedne pobjede. Cleveland je iskoristio prednost domaćeg terena, i vratio potpunu neizvjesnost u seriji poravnanjem na 2:2. Celticsi su i u regularnom dijelu sezone izgubili obje utakmice u Clevelandu, jednu u produžetku, a drugu sa 114:113.

U doigravanju je Cleveland lakše dobio domaće dvoboje protiv Bostona. Podsjećamo, u subotu su Cavsi slavili sa 108:84. Tada su najveći dio posla obavili u prvoj četvrtini, koju su dobili s 19: koševa razlike. Ovoga puta su prve tri četvrtine ponudile gotovo potpunu rezultatsku ravnotežu, 23:21, 22:22, 23:22, a prevaga je bila posljednja četvrtina, u kojoj su domaćini ubacili 20, a primili 12 koševa. Domaćin je u prvom poluvremenu imao 8 koševa prednosti, ali su se Celticsi vratili, i držali neizvjesnost do same završnice. Pierce je 2 minute i 55 sekundi prije kraja ubacio za smanjenje na 79:75, a onda su Cavaliersi serijom 7:0 prelomili utakmicu.

Uspjeli su protiv najbolje obrambene momčadi lige upravo njihovim oružjem, sjajnom obranom, limitirati Celticse na samo 12 poena u zadnjih 12 minuta igre. Zanimljivo je istaknuti i da domaći košarkaši nisu izgubili niti jednu loptu u zadnjih 17 minuta i 51 sekundu utakmice.

Iako je iz igre pogodio samo 7 od 20 lopti, LeBron James je opet bio najbolji u Clevelandu. Postigao je 21 koš, uz 6 skokova i čak 13 asistencija, od kojih 4 u posljednjoj četvrtini. Szczerbiak i Gibson imali su po 14 koševa, ovaj potonji i 6 skokova. U Bostonu, koji je iz igre pogodio samo 27 od 70 lopti, Garnett, Allen i Rondo ubacili su po 15 koševa, a Pierce 13. Kevin Garnett je, po običaju, bio najbolji skakač s 10 uhvaćenih lopti.

Zvijezde Celticsa ne mogu pronaći odgovor na pitanje zbog čega im u gostima ide tako teško.

"Teško je reći. Zapravo, nemam odgovor na to pitanje", kaže Ray Allen.

Preostaje im uzdati se u nepobjedivost na domaćem terenu. Peta utakmica je u srijedu u Bostonu, a potom se serija vraća u Cleveland u petak.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija

Cleveland (4) - Boston (4) 88:77 (2:2)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više