transferi

CdS: Atalanta prepušta najvažnijeg igrača Interu

Foto: Getty Images/Guliver Image

INTER i Atalanta mogli bi u siječnju razmijeniti igrače, piše Corriere dello Sport.

Prema pisanju tog lista, Inter bi u Bergamo poslao Christiana Eriksena, a Atalanta bi Interu dala Alejandra Gomeza koji je u svađi s trenerom Gian Pierom Gasperinijem i koji je najavio odlazak. Oba igrača bila bi na posudbama do kraja sezone.

Christian Eriksen nikako se ne uklapa u Conteovu viziju Interove igre jer u njegovu sustavu 3-5-2 za Danca jednostavno nema mjesta. Eriksen je u Tottenhamu igrao puno bliže golu, a Conte ga uporno koristi kao jednog od trojice igrača u veznoj liniji, najčešće na lijevoj strani. Dancu to nikako ne paše i već je izrazio nezadovoljstvo, a sad bi mogao preseliti u Atalantu.

Atalanta nije ni sjena prošlosezonske momčadi

U Bergamu ove sezone situacija nije ni blizu idiličnoj kakva je bila prošle i pretprošle sezone. Atalanta više ne igra atomski nogomet, čini se da je došlo do zasićenja u momčadi, a najveći problem je narušeni odnos između trenera Gasperinija i Papua Gomeza koji je godinama mozak njegove ekipe.

Argentinac je tijekom utakmice protiv Midtjyllanda odbio slušati Gasperinijeve instrukcije i navodno je došlo do velike svađe u svlačionici u poluvremenu susreta. Gasperini je izvadio Gomeza iz igre na početku drugog dijela, ali tenzije nisu nestale.

Gomez se navodno ispričao treneru i suigračima uoči utakmice s Ajaxom koju je igrao, ali ga je Gasperini ostavio na klupi u zadnjoj utakmici protiv Fiorentine, nakon čega je 32-godišnji Argentinac na Instagramu dao naslutiti da odlazi s porukom "Kad odem, sve ćete saznati".

Gomeza žele od SAD-a do Bliskog istoka

Gomez ima puno ponuda iz MLS-a i Katara, ali on navodno želi ostati u Italiji, po mogućnosti u blizini Bergama gdje živi godinama i osjeća se odlično. Upravo zato postoji opcija da preseli u 30-ak kilometara udaljeni Inter, a talijanski novinar Gianluca Di Marzio nedavno je objavio da bi Papu mogao već u siječnju otići iz Atalante.

Obojici igrača bi dobro došla promjena sredine u nadi da će do ljeta izgladiti ili riješiti situaciju u matičnim klubovima. Eriksen bi na ljeto vrlo lako mogao zateći novog trenera u Interovoj svlačionici, a Gasperini i Gomez bi to tad mogli izgladiti odnose.

Jedini problem u priči o dvostrukoj zamjeni je golema Eriksenova plaća. Danac u Interu zarađuje 7,5 milijuna eura po sezoni, što je puno previše za klub kao što je Atalanta, ali postoji opcija da bi klubovi nekako razdijelili troškove njegova ugovora.

Pročitajte više