HRVATSKI NOGOMETAŠI

CdS: Sarri Juventusu predao četiri stroga zahtjeva. Jedan je vezan za Mandžukića

Foto: Getty Images

I DANAS su se Talijani stigli baviti statusom Marija Mandžukića u Juventusu. Corriere dello Sport prenosi četiri zahtjeva trenera Maurizija Sarrija upravi talijanskog prvaka kako u budućnosti ne bi dolazilo do neugodnih scena kao neki dan, kad je njihov Emre Can poludio jer ga nisu prijavili za nastupe u Ligi prvaka.

Sarri traži autonomiju u vođenju i biranju prvog sastava, što nije iznenađujuće jer to traži svaki trener. Pritom, a to je drugi zahtjev, želi da mu odobre taktički skroz drugačiji odabir momčadi u odnosu na ono što je igrao njegov prethodnik Max Allegri.

Konkretno, Sarrijev Juventus igrat će isključivo napadački, i to je bilo jasno nakon prve utakmice u Torinu, gdje je Stara dama pobijedila 4:3 protiv Napolija.

Odigrali su impresivno prvo poluvrijeme u kojem su mogli voditi i više od tri gola razlike. Kod Allegrija se igralo na sigurno, obrana je bila postavljana dublje i protivnici se nisu mogli nadigravati s Juventusom. Sada bi, na zahtjev Sarrija, trebalo biti drugačije.

Sarrijev treći zahtjev je da on rješava sve teške situacije vezane za igrače. Uprava bi inače sve odrađivala umjesto trenera - ona je prva javila Emreu Canu da nije na popisu za Ligu prvaka, a zatim je Nijemca nazvao Sarri. Ispalo je nespretno.

Sada Sarri želi sam sređivati stvari s igračima kako bi održao kvalitetan odnos s njima, odnosno zdravu atmosferu u svlačionici.

I posljednji zahtjev upravi je da se obavezno prodaju Mario Mandžukić i Emre Can. Sarri, koji će u Torinu zarađivati šest milijuna eura po sezoni, nije ljubitelj igračkih kvaliteta hrvatskog napadača i njemačkog veznjaka.

Uostalom, nije ih ni registrirao za Ligu prvaka, dok Mandžukića u prva dva kola uopće nije uveo na teren. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više