Čečenski biznismen kupio Xamax

Foto:

ŠVICARSKI nogometni prvoligaš Xamax prodan je u četvrtak čečenskom biznismenu Bulatu Čagajevu. Dotični nije bio prisutan pri potvrdi kupnje, kao niti Diego Maradona kojeg se veže uz klub iz Neuchatela.

Xamax je trenutačno u teškoj situaciji očuvanja prvoligaškog statusa za sljedeću sezonu. Posljednji poraz, bilo je 4:1 za gostujući Thun u srijedu, posla je koštao i dosadašnjeg trenera Didiera Olle-Nicolea.

Čagajeva je ideja već sljedeće sezone Xamax učiniti švicarskim prvacima i klubu omogućiti nastup u Ligi prvaka. Tako je barem najavio prošloga tjedna biznismen koji je i potpredsjednik Tereka iz Groznog, no visoke ambicije sada je prizemljio predsjednik švicarskog kluba Andrej Rudakov:

"Najvažnije je zadržati se u prvoj ligi i osvojiti Švicarski kup (igrat će finale protiv Siona, op.a.). Ništa se neće promijeniti, igrat ćemo s istom momčadi, svima im vjerujemo. Momčad ćemo dodatno graditi igračima iz kantona."

Xamax je švicarsko prvenstvo osvajao dva puta, 1987. i 1988. godine. U Kupu su slavili četiri puta, 1974., 1985., 1990. i 2003. godine.

Pročitajte više