Cedevita dovela Hrvata iz NBA lige

Foto: Guliver Image/Getty Images

DUJE DUKAN, potencijalni hrvatski reprezentativac, novi je košarkaš hrvatskog prvaka Cedevite.

"Duje Dukan već je dugo na listi naših želja a sada smo uspjeli realizirati dogovor. Kada se vidjelo da u novoj sezoni neće nastaviti u NBA odmah smo ga kontaktirali. Može igrati na poziciji 4 ili 3 a riječ je o velikom potencijalu koji će se, nadamo se, u Cedeviti potpuno isprofilirati do dresa reprezentacije. Potpisali smo trogodišnji ugovor na, vjerujem, obostrano zadovoljstvo", rekao je Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevite.

Dukan je nakon NCAA Final Foura potpisao ugovor sa Sacramentom za kojeg je debitirao u posljednjoj utakmici prošle sezone. Za 24 minute ubilježio je šest poena, četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu u 116:81 porazu Kingsa od Houston Rocketsa. S Cedevitom je 24-godišnjak potpisao trogodišnji ugovor.

Cedevita je ranije dovela Davida Stocktona, Scotta Hopsona, Filipa Krušlina i Mirzu Begića, a čeka se još jedno pojačanje.

"U intenzivnim smo pregovorima za jednog combo guarda, Amerikanca na pozicijama 1-2. Time ćemo i okončati prijelazni rok daleko prije početka priprema sredinom kolovoza. Izuzetno smo zadovoljni kako će nam izgledati momčad u novoj sezoni i siguran sam da ćemo biti kvalitetniji nego lani, uz zacrtani proračun kojeg nismo probijali. Bez obzira na razne špekulacije sa strane mi ne preplaćujemo igrače nego oni rado kod nas dolaze i za možda manje ugovore ali uz saznanje da svakog igrača do kraja uvijek isplatimo a dolaze u iznimno ambicioznu sredinu koja želi ići samo i isključivo ka vrhu."

Pročitajte više