Cedevita kod Zvezde: "Moramo neutralizirati Morrisona"

CEDEVITA u 4. kolu ABA lige večeras od 20:00 sati u beogradskom Pioniru igra protiv Crvene zvezde. Dok je momčad Dražena Anzulovića kod kuće svladala Budućnost i Zlatorog, u gostima minimalno poražena od Olimpije, Zvezda je nakon startne pobjede protiv Hemofarma izgubila u Podgorici pa u prošlom kolu kod kuće od Olimpije.

Pred igračima trenera Svetislava Pešića imperativ je pobjede, što potvrđuje i krilni centar Cedevite Vedran Vukušić:

"Sigurno nismo bez šanse iako nas čeka veliki izazov, kao puna dvorana što zapravo volimo jer ljepše je igrati pred puno gledatelja makar navijali protiv tebe. Taj domaći poraz od Olimpije Zvezdu stavlja pod ogroman pritisak da dobiju nas, ali slično razmišljamo i mi jer ako želimo na vrh ABA lige onda moramo dobivati i utakmice na strani, protiv odličnih protivnika kakav je svakako Crvena zvezda u Pioniru".

Trener Dražen Anzulović svjestan je da Cedevitu očekuje teška i tvrda utakmica.

"Sigurno, upravo zbog tog Zvezdinog poraza od Olimpije kod kuće. Oni rijetko pred svojim navijačima gube dvije za redom, ali to nas ne opterećuje i probat ćemo doći do vrijednih bodova. Trebamo produžiti kontinuitet što zadnje dvije utakmice nismo imali jer nakon odličnih dijelova znali smo padati. Ekipa je spremna, a to mi zadnji treninzi potvrđuju, da odigramo jednu dobru utakmicu", kaže Anzulović.

Protivnici su dosta promijenili roster za novu sezonu, a uz trenera Pešića glavna zvijezda je Amerikanac Morrison, koji je Olimpiji ubacio 30 koševa.

"On je bio treći pick NBA drafta i sigurno je da je njegova individualna kvaliteta neupitna. Mi se kao momčad moramo fokusirati da ga neutraliziramo. Kao sjajni šuter on će ispucati svoju količinu napada, ali pitanje je u kakvom postotku. To ovisi i o nama. Mi moramo kontrolirati utakmicu, ne dopustiti pad na Zvezdinu agresivnost a riječ je o jednoj od najagresivnijih sastava lige. Uz našu pamet i kvalitetu pokušat ćemo držati naš tempo i voditi igru što više možemo".

Cedevita je otputovala u Beograd u punom sastavu bez ozljeda.

"Čeka nas težak i neizvjestan meč. Nadam se da ćemo imati više strpljenja nego do sada. Cedevita je gotova momčad, imaju kvalitetne i iskusne igrače. Kandidati su za Final Four ABA lige", rekao je trener Zvezde Svetislav Pešić.

Pročitajte više