Cedevita od +15 do tijesne pobjede nad Hermes Analiticom

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je ostvarila desetu pobjedu ove sezone u HT Premijer ligi. Hrvatski prvak svladao je u 15. kolu Hermes Analiticu 83:79 u Domu sportova i stigao do trećeg mjesta, koliko ima i Split, s dva boda manje od vodećih Cibone i Zadra. 

"Najbitnije je da smo dobili. Drugo poluvrijeme je bilo jako loše. Nismo se adaptirali na njihovu zonsku obranu. Malo su nas tu uneredili. Zbog nedostatka nekih igrača neki su imali malo drugačije uloge nego što je to uobičajeno i nisu se znali snaći. Najbitnija stavka je da je pobjeda tu i idemo dalje", naglašava trener Cedevite Dražen Orešković.

Domaćin je igrao jako dobro, otvorio utakmicu vodstvom 13:3, a na poluvremenu je imao +15 (46:31). U posljednju četvrtinu momčad Oreškovićeva momčad ušla je s devet poena prednosti, ali su se borbeni gosti uspjeli vratiti i tricom Bernarda Fostera izjednačili na 79:79 na minutu i 53 sekunde prije kraja te uveli meč u dramatičnu završnicu.

Ipak, Domagoj Bošnjak iskoristio je dva slobodna bacanja, a nakon promašenih šuteva s obje strane Lovro Buljević je položio za konačnih 83:79. 

"Bila je teška utakmica. Ušli smo dobro, trudili smo se i igrali dobru obranu. Kasnije nam je malo pala energija, koncentracija i oni su se vratili u utakmicu, ali na kraju smo se uspjeli izvući", ističe krilni centar domaće ekipe Darko Bajo. 

Cedevita je do pobjede stigla bez Jakova Vladovića, Tonija Perkovića i Karla Matkovića, a najefikasniji na meču bio je Andrija Ćorić s 21 poenom i šest skokova, Bošnjak je upisao 20 poena, osam skokova i tri asistencije, a Darko Bajo 13 poena i šest skokova. Na drugoj strani, Ivan Svoboda je za Hermes postigao 25, Foster 18, a Ivan Ćubela 11 poena uz 12 skokova. 

"Čestitam Cedeviti na pobjedi. Mi smo se dobro držali. U drugom poluvremenu smo malo okrenuli na zonsku obranu, što nam se pokazalo dobro. Imali smo priliku dobiti utakmicu. Nažalost, u zadnja dva napada smo bez veze išli na nekakve šuteve, umjesto da smo tražili prodor i neki faul da dobijemo slobodna bacanja. Na kraju smo izgubili četiri razlike i idemo dalje", zaključuje trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak. 

Pročitajte više