ABA LIGA

Cedevita osigurala domaći teren u polufinalu ABA lige

Foto: KK Cedevita

POBJEDOM protiv Mornara 94:80 u Domu sportova Cedevita je osigurala drugo mjesto u regularnom dijelu sezone ABA lige, što znači da će u polufinalu doigravanja imati prednost domaćeg terena.

Cedevita je vodila od početka i rutinski riješila utakmicu, a najbolje statistike ostvarili su Amerikanci Jacob Pullen (21 koš, četiri asistencije), Elgin Cook (18) i Justin Cobbs (16), baš kao i kod gostiju, koje je s 13 poena predvodio Daishon Wright.

"Uvijek se ide iz utakmice u utakmicu, tako da mislim da smo svojim igrama zaslužili drugo mjesto. Današnja utakmica kao utakmica je sa psihološke strane bila jako zahtjevna za igrati jer praktički već svi razmišljamo o onome što će se dogoditi idući tjedan, a to je polufinalna serija", rekao je trener Slaven Rimac.

Ostale utakmice posljednjeg, 22. kola ABA lige igraju se tijekom vikenda. Budućnost dočekuje Cibonu, a pobjedom bi osigurala treću poziciju i seriju protiv Cedevite. Ako Cibona iznenadi u Podgorici, do trećeg bi mjesta mogao Partizan ako u subotu pobijedi FMP u gostima.

Polufinalne serije igraju se od iduće subote, 23. ožujka, pa maksimalno do 7. travnja, odu li obje serije do treće, odlučujuće utakmice. Finale se igra na tri pobjede, a početak je zakazan za 12. travnja.

Pročitajte više