Cedevita potopljena u derbiju za vrh: "Blago rečeno - katastrofa"

Foto: KK Cedevita

U DERBIJU na vrhu ABA lige Budućnost je razbila Cedevitu sa 81:57 i povećala prednost na prvom mjestu ljestvice.

Nakon 20 minuta Budućnost je vodila s nevjerojatnih 50:18 protiv ekipe Veljka Mršića, iscrpljene napornim tjednom i pobjedama u Beogradu i Istanbulu.

Trener Cedevite rekao je da nije ljut na svoje igrače zbog ovog poraza.

"Budućnost je u svakom segmentu igre bila bolja i dominantnija. Bili su brži, aktivniji i čvršći. Mi smo na početku promašili četiri-pet otvorenih šuteva. Onda smo potonuli i nismo se više uspjeli izvući. Trebao se dogoditi i jedan ovakav dan u ovolikom broju utakmica. No, mislim da ovaj poraz neće psihički djelovati na nas. Bili smo iscrpljeni. Mi kad nismo koncentrirani i kad nemamo energiju teško možemo igrati. Oni su odlična momčad. Zasluženo su na prvom mjestu. Imali su osam dana između dvije utakmice i to se osjeti. Nisam ljut na igrače jer nije ovo bilo da dečki nisu htjeli, nego je to bio takav dan", rekao je Mršić.
 

 
Miro Bilan nije bio na onoj razini iz prošlih utakmica, zabio je 7 poena uz 4 skoka.

"Nema se tu što puno govoriti. Bila je to za nas, blago rečeno, jedna katastrofa. Odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, u kojem smo dali 18 poena. Sigurno da je kod nas ovaj tjedan bila velika ispuhanost i potrošnja, no 18 postignutih poena je stvarno katastrofa. Nitko nije mogao predvidjeti da će se utakmica odvijati na taj način, bez obzira na njihovu dobru igru, i nakon prvog poluvremena bilo je gotovo", kaže Bilan. Na pitanje kako je izgledao razgovor na poluvremenu u svlačionici kapetan je dodao:

"Nismo ništa posebno razgovarali. Bilo nam je svima jasno što se događa. Rekli smo da ćemo opušteno igrati dalje, pa ako se ukaže neka prilika da je pokušamo iskoristiti. No, Budućnost je preozbiljna ekipa da bi to dozvolila. Mi smo na trenutak smanjili na -20, no bilo je to daleko od preokreta", odgovorio je Bilan.

Trener Budućnosti Luka Pavićević ni sam nije očekivao ovako uvjerljivu pobjedu: "Prije svega bih čestitao svojim igračima na izvanrednoj pobjedi. Mislim da je bilo jasno da je ekipa Cedevite nakon sjajnih utakmica u Beogradu i Istanbulu za nas bila sjajna motivacija. Velikim angažmanom u obrani i napadu uspjeli smo u prvom poluvremenu steći veliku prednost, koja je praktički riješila utakmicu. Sada nam preostaje da se i dalje spremamo za svaku utakmicu".

Suad Šehović, koji je za Budućnost upisao 10 poena i četiri skoka, rekao je: "Znali smo da će Cedevita poslije dvije velike i važne pobjede biti malo istrošena i fizički i psihički i to smo iskoristili i na kraju lagano pobijedili. Danas je presudila naša kvalitetna obrana, a i to što smo bili odmorniji od Cedevite."

Pročitajte više