Loš šut presudio hrvatskom prvaku: Unicaja na poluvremenu slomila Cedevitu

 Foto: KK Cedevita

KOŠARKAŠI Cedevite u susretu 2. kola skupine H drugog kruga Eurokupa izgubili su od Unicaje u Malagi sa 59:73 (17-13, 16-23, 10-16, 16-21).

Cedevita je dobro otvorila utakmicu, bila u prednost većim dijelom prvoga poluvremena, sredinom druge četvrtine i najvećih devet razlike (29:20), ali po hrvatskog prvaka kobni su bili završetak druge i početak treće četvrtine.

Domaći su prvo poluvrijeme zaključili serijom 9-0 i na odmor otišli s vodstvom 36:33, da bi nastavak otvorili novom serijom 10-1 za bijeg na 46:34. Cedevita je u četvrtoj četvrtini uspjela u nekoliko navrata smanjiti na četiri razlike, ali ne i do preokreta.

Ryan Boatright sa 19 i Rashad James sa 18 bili su najefikasniji kod Cedevite, dok je Adam Waczynski sa 17 poena predvodio Unicaju.

Nakon dva kola Cedevita ima dva poraza, a Unicaja dvije pobjede.

U 3. kolu Cedevita će za tjedan dana gostovati u Berlinu kod Albe, koja je također izgubila prva dva dvoboja. U skupini je još Valencia, koja je na omjeru 2-0. 

Mršić: Promašili smo previše šuteva

Cedevitin trener Veljko Mršić je nakon poraza rekao: "To nam je prva utakmica nakon dugo vremena gdje šuterski nismo bili dobri. Promašili smo puno otvorenih šuteva i imali smo puno izgubljenih lopti na njihovu agresivniju obranu. To je usmjerilo utakmicu, taj pad, slab odgovor na jednu veću agresivnost koju je Unicaja napravila u ovoj utakmici. Na početku dok smo bili koncentrirani sve je dobro funkcioniralo, poslije kad smo počeli promašivati nismo mogli promijeniti ritam utakmice i nastavili smo šutirati. Ako iz ove utakmice naučimo da trebamo dobiti još neku drugu dimenziju, ne samo šut i da kad vidimo da ne ide šut izvana ubacimo loptu unutra onda ovo može biti dobro. Šteta što smo izgubili sa 14 razlike jer koš-razlika isto može odlučivati, ali s takvim šuterskim danom i nepromijenom ritma nismo mogli očekivati više".

Ra'Shad James je dodao: "Nismo igrali onako kako inače igramo košarku. moramo imati bolju ravnotežu u igri. Trebamo dodavati loptu i u unutarnju liniju i zabijati izvana. I moramo igrati obranu, to je najvažnija stvar. Mi možemo igrati protiv Unicaje. Moramo samo protiv njih izaći više fokusirani u napadu i obrani i onda ćemo u sljedećoj utakmici moći doći do pobjede."
 

 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više