Cedevita prvi put ima četiri pobjede u Euroligi: "Ostvarili smo dvostruki cilj"

Foto: Hina

CEDEVITA je kod Limogesa u utakmici 7. kola Eurolige došla do četvrte pobjede u skupini, Francuze je svladala sa 69:78 i skočila na treće mjesto.

U vrućoj atmosferi u Francuskoj, ključna je bila druga četvrtina kada se zagrebačka momčad sjajnim šutevima Pullena i Pilepića odvojila na 10 razlike. Utakmica je inače počela na vrlo čudan način gdje je Cedevita najprije otvorila utakmicu rezultatom 11-0, a zatim je Limoges zabio 11 poena zaredom za izjednačenje.

Kasnije je Cedevita imala i 16 razlike, ali je Limoges uspio smanjiti na šest razlike pet minuta prije kraja. Ipak Luka Babić je s nekoliko koševa mirno priveo utakmicu kraju.

Cedevita je oborila i klupski rekord jer u svoja prethodna dva nastupa u Euroligi nikad nije u jednoj sezoni skupila više od tri pobjede. Također je dobro što su pobijedili Limoges više razlike nego što su izgubili od njih u Zagrebu. Tada su izgubili četiri razlike.

Cedevitu je predvodio Luka Babić s 19 poena, a kod Limogesa je najbolji bio Heiko Schaffartzik sa 17 poena.

Junak Babić: Znali smo i u prvoj utakmici protiv njih da smo bolji

Junak Cedevite je nakon pobjede rekao: "Od početka smo ušli jako i odmah poveli s 11:0. Igrali smo dobru obranu, a nakon dobrih obrana normalno da će poslije ući i šut. Igrali smo sa samopouzdanjem i kontrolirali smo utakmicu", rekao je Babić i dodao: "Nismo dopuštali protivniku da se skroz približi jer znamo da bi u ovakvoj atmosferi bilo teško igrati kad bi oni ušli u egal. Mislim da je ključ bila ta kontrola i timska igra. Znali smo i u prvoj utakmici protiv njih da smo bolji. No, nismo tada bili u pravoj formi, a ovako kako igramo u zadnjih sedam utakmica je ono što smo htjeli i tako trebamo nastaviti dalje“.

"Imao sam ovdje dosta utakmica, ali ovo mi je prva službena pobjeda. Težak je ovo teren"

Trener Cedevite Veljko Mršić je nakon utakmice rekao: "Od početka smo ušli jako dobro, no imali smo dosta propadanja koja se ne bi smjela događati. Ovo je težak teren i ovdje nije lako dobiti. Ovo mi je prva službena pobjeda u Limogesu, a imao sam tu dosta utakmica. Ostvarili smo večeras dvostruki cilj. Osim što smo pobijedili, dobili smo i s više od četiri razlike, tako da Limoges da bi nas izbacio mora dobiti sve tri utakmice. Sretni smo što smo pobijedili, no moramo još popraviti neke stvari. Bilo je tu dosta grešaka. Nismo gubili glavu čak i kad su došli na samo šest poena razlike, no za pobjeđivati bolje ekipe trebamo biti čvršći."

Dvocifreni su bili i Miro Bilan (10 poena i 3 skoka) i Luka Žorić (10 poena i 4 skoka).

"Ovo je Žorićeva najbolja utakmica u Cedeviti i to je dodatan dobitak iz ove utakmice. Rekao sam već neki dan da on dobro trenira i da mu treba jedna utakmica da probije led. No, svatko je imao neku malu bitnu rolu. Žganec u prvoj četvrtini, Arapović u prvom poluvremenu, a i Walker u pojedinim dijelovima", dodao je Mršić.

Cedevita je treća sa omjerom 4/3, Anadolu Efes je četvrti nakon poraza od Olimpije Jasmina Repeše u Milanu 84:88. Talijanima je to tek druga pobjeda koliko ima i Limoges.

U sljedećem kolu Cedevita igra protiv Šarićevog Anadolu Efesa, a Limoges ide u goste Perasovićevoj Laboral Kutxi.

Pročitajte više