CEDEVITI ZAGREBAČKI DERBI Prvak slavio u Draženovom domu protiv Cibone

Foto: Hina

CEDEVITA je u derbiju 23. kola prvenstva Hrvatske kao gost u KC "Dražen Petrović" svladala Cibonu s 79:71 (25:22, 20:19, 13:10, 21:20).
 
Andrija Stipanović je s 20 koševa predvodio Cedevitu, dok su Karlo Uljarević s 22 poena te po šest skokova i asistencija i Luka Žorić s 20 ubačaja i 10 skokova bili najbolji kod Cibone.
 
"Čestitam momcima na pobjedi. Ja sam se plašio utakmice jer nismo igrali deset dana i onda malo izgubiš osjećaj. Mi smo trenirali dobro i očekivao sam opuštenu Cibonu. Imaju dosta problema s ozljedama, ali su još uvijek imali šestoricu igrača koji imaju kvalitetu i energiju i jednostavno nam nisu dali da se opustimo. Stalno su bili tu. Čestitam i Ciboni. Odigrali su dobro. Utakmica je na televiziji, znali smo da se neće predati i da će biti posebno motivirani protiv nas. Mi smo u poziciji da moramo do kraja sve dobiti i idemo dalje", rekao je trener Jure Zdovc.
 
"Drago mi je da smo danas pobijedili. Cibona je imala nekih izostanaka, ali očito protiv nas uvijek igraju dobro i dobro pogađaju. Svaka utakmica protiv njih je teška. Danas smo dali svoj maksimum. Imali smo grešaka, ali mislim da je najvažnije da smo pobijedili. Dobro smo trenirali i naporno i nadam se da ćemo kroz ove još dvije utakmice u regularnoj sezoni i playoff igrati još bolje", naglasio je Andrija Stipanović. 
 
Cedevita se ovom pobjedom poravnala sa Zadrom na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 20-1, dok je Cibona s omjerom 15-6 na diobi trećeg mjesta sa Šibenikom.
 
"Čestitam Cedeviti na pobjedi. Strahovao sam uoči ove utakmice. Ne samo zbog silnih problema i ozljeda koje su pogodile moju momčad, nego zato i što je Cedevita kvalitetna momčad koja je u seriji protiv Budućnosti, koja je postala prvak ABA lige, dominirala u nekih osam-devet četvrtina. Iako je ovo poraz, ta nam je utakmica vodilja kako dalje i nadam se da će se na tragu ove utakmice dizati naša sportska forma, koju moramo uhvatiti u finišu sezone", poručio je strateg Cibone Ante Nazor. 
 
"Čestitke Cedeviti na pobjedi. S obzirom na ozljede, mi možemo biti zadovoljni kako smo odigrali. Šteta što smo otvorili utakmicu s 0:11. No, vratili smo se nakon toga, a to nije nimalo lagano. Čestitke momcima na našoj strani jer su pokazali srce. Presudila je kvaliteta i kvantiteta na strani Cedevite i to je bila njihova zaslužena pobjeda", priznao je kapetan Marin Rozić.
 

Pročitajte više